Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Pikkujoulun tähti – suklaakakku 43

Pikkujouluja juhlitaan hyvin usein työporukan kesken ravintolassa. Pikkujoulut voi myös järjestää kaverien tai perheen kesken kotona. Tällöin kannattaa panostaa vähän enemmän tarjottavien ruokien laatuun sekä juhlatunnelman luomiseen.

Pikkujoulutarjottavien listalle kotona kannattaa valita hieman varsinaisesta joulupöydästä poikkeavia tarjottavia. Trendikkäät reseptit saavat kivan jouluisen twistin, kun niihin lisää joulusta tuttuja makuja.

Juhlan onnistumisen varmistamiseksi perinteinen joulupöytä kannattaa näissä juhlissa muutenkin unohtaa, ja keskittyä mieluummin kahdesta kolmeen joulutwistattuun tarjottavaan.

Tämän blogin pikkujouluherkku on tuttu suklainen herkku – mudcake. Täyteläisen maun jippona on makea espanjalainen Cuarenta y Tres -likööri, joka tunnetaan myös likööri 43:na. Tämä sitrus- ja hedelmälikööri nimittäin sisältää 43 eri aineosaa.

Hyppysellinen kanelia antaa herkulle joulun makua. Kakun voi hyvin maustaa myös kermapohjaisella liköörillä. Itse lisäsin omaan kakkuuni hieman vajaan desilitran 43- likööriä ja tilkan kuohukermaa. Tilkka kermaa lisää kakun kuohkeutta ja pyöristää makuja. Kirsikkahillon sijasta voi kokeilla myös viikunahilloa.

Mudcake läheltä

 

Suklaakakku 43

neljälle

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl Cuarenta y Tres -likööriä
2½ dl (150 g) vehnäjauhoja
½ dl kaakaota
½ tl kanelia
½ tl suolaa

Tarjoiluun:

2 dl kermaa
2 dl kirsikkahilloa

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota noin 24-senttisen irtopohjakakkuvuoan pohja erilleen, ja levitä sen pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Murra suklaa voin joukkoon ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja annaa jäähtyä hieman.

Vispaa munat kevyesti sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää joukkoon likööri ja sen jälkeen suklaamassa. Sekoita jauho, kaakao, kaneli ja suola keskenään. Siivilöi kuivat aineet suklaamassan joukkoon.

Kaada massa vuokaan ja paista uunin alaosassa 14-15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Tarjoile kevyesti liköörillä maustetun, vatkatun kerman kera sekä kirsikkahillon kanssa

Vihje! Kakusta saa vieläkin maukkaamman ja jouluisamman, kun maltat säilyttää kakkua huoneenlämmössä yön yli ja ripottelet kermavaahdon päälle hyppysellisen saksanpähkinäjauhetta.

 

– Mikko

3 vastausta artikkeliin “Pikkujoulun tähti – suklaakakku 43”

  1. Tsribu

    Vaikuttaisi ennemmin 6-8 hengen kakulta kuin 4:n – tai sitten annoskoot ovat pohjoisamerikkalaiseen malliin.

    Finelistä tarkistettuna kermavaahtoineen ja hilloineen tuossa on noin 1400 kcal per annos.


    • Mikko Kapanen

      Kiitos kommentista. Kakusta riittää tosiaan syömistä ainakin kuudelle hengelle. Myönnän astuneeni reseptiansaan tätä ohjetta kirjoittaessani. Taisin ajatella reseptiä kirjoittaessani niitä neljää henkilöä, jotka osallistuivat tämän kakun ”tuhoamiseen”. Kakkua oli jäljellä myös seuraavana päivänä, jolloin totesin sen makumaailman vain syventyneen yön yli ”makaamisesta”.

      Tämä kakkuresepti on jatkoa viikkoa aikaisemmin julkaistulle lohturuoka-risottoreseptille. Lohturuoan tarkoituksena on tässä yhteydessä tuoda vähän piristystä ja hyvää mieltä – kaloreista piittaamatta – marraskuun kaamosväsymykseen.

      Lupaan olla huolellisempi jatkossa.

      Mukavaa joulun odotusta!


  2. Joulupöydän Brita-kakku - TS Ruoka

    […] lorautin vielä kerman joukkoon Cuarenta Y Tres -likööripullosta, jota oli vielä jäljellä edellisen lohturuokakakun valmistuskesta. Brita-kakku on toki myös taivaallista ilman alkoholin […]


Kommentoi