Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Uuteenvuoteen: herkullista perunasalaattia ja pariloitua kanaa

Perunasalaatti ja keitetyt nakit ovat kuuluneet suomalaisten uudenvuodenperinteeseen jo useamman vuosikymmenen ajan. Vielä 1960-luvulla perunasalaattia arvostettiin hienona juhlaruokana. Salaatti valmistettiin tuolloin sekoittamalla yhteen keitettyä perunaa, majoneesia ja öljy-viinietikka-seosta.

Perunasalaatti on sittemmin aikojen kuluessa arkipäiväistynyt ja nyt sitä ostetaan usein valmiina eineksenä kaupasta.

Arkinen perunasalaatti voi pienellä päivityksellä olla edelleen upea uuden vuoden tarjottava. Salaatin makuun saa helposti nostetta yrttien ja mausteiden avulla. Perinteisten nakkien sijaan voi salaatin parina tarjota vaihteeksi vaikkapa pariloituja kanan rintafileitä.

Perunasalaatin voi kätevästi valmistaa päivää ennen tarjoilua, jolloin varsinaisena juhlapäivänä voi rennosti keskittyä siihen olennaiseen – uudenvuoden viettoon hyvien ystävien kanssa.

Riemukasta uutta vuotta!

-Mikko

Perunasalaatti

neljälle

8 perunaa
4 maustekurkkua
2 sellerin vartta
2 omenaa
1 ruukku persiljaa
1 ruukku ruohosipulia
160 g varrellista kaprista
1 sitruuna
1 sipuli
1/4 valkopippuria
1 rkl Worcester-kastiketta
2 rkl dijon-sinappia
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1/4 tl currya
1 tölkki (400g) aitoa majoneesia

Pilko kaikki ainekset pieniksi ja sekoita ainekset varovasti sekoittaen perunaa, majoneesia ja yrttejä lukuun ottamatta. Lisää seuraavaksi kylmänä pilkotut perunat, majoneesi ja 4-5 pilkottua kaprista. Sekoita varovasti, etteivät perunat hajoa. Lisää reilusti majoneesia, sillä perunat imevät sitä itseensä.

Tarjoa perunasalaatti pariloidun kananrinnan sekä rucolasalaatin kanssa.

Kommentoi