Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Pelottavan hyvä kurpitsapiiras

Pumkin Pie on perinteisen amerikkalaisten kiitospäivän aterian jälkiruokana itsestäänselvyys. Tämä miedonmakuinen pyhäinpäivän herkku maistuu suorastaan pelottavan hyvältä!

Piiraan pohjana voi hyvin ajan säästämiseksi käyttää valmista piirakkapohjaa. Itse valmistettu kurpitsasose valmistuu kätevästi halloween-kurpitsalyhdyn kaivertamisesta jäljelle jääneestä sisällöstä. Ylijääneen soseen voi vielä pakastaa ja käyttää esimerkiksi levitteenä paahtoleivän päällä.

Mausteita kannattaa lisätä varoen, jotta miedon kurpitsan hieno maku pääsisi pääosaan. Ripaus suolaa makeassa piirakassa taittaa sopivasti makua, lisäksi mukana on sitruunan hapokkuutta.

Korosta lopuksi piiraan aavemaisuutta tarjoamalla sitä vaniljaisen ja samettisen mascarpone-vaahdon kera.

-Mikko

Kurpitsapiiras

2 munankeltuaista
390 g makeutettua kondensoitua maitoa
3 dl kurpitsasosetta*
3/4 tl kanelia

(ripaus inkivääriä)

380 g pyöreä makea piirakkataikina
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl siirappia

1. Valmista piirakan massa erottelemalla kulhoon kaksi keltuaista ja sekoittamalla niiden rakenne rikki. Lisää keltuaisten joukkoon kondensoitu maito ja valmis kurpitsasose. Sekoita ainekset kevyesti sekaisin. Tarkista maku ja lisää halutessasi kanelia ja inkivääriä.

2. Painele valmis piirakkapohja pyöreän uunivuoan pohjalle. Lisää piirakkapohjan päälle pähkinöitä ja valuta niiden päälle yhtenäisenä nauhana siirappia. Nosta viimeiseksi kurpitsasose tasaisesti pohjan päälle. Paista piirakka 200 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.

*Kurpitsasose

1 spagettikurpitsan sisus paloina (ei siemeniä)
½ dl vettä
1 sitruuna
1-2 vaniljatanko
3/4 jauhettua inkivääriä
1 dl sokeria
3/4 tl ceyloninkanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset teräskattilaan ja kuumenna, kunnes kurpitsa on pehmeää ja läpikuultavaa. Ota kattila pois liedeltä, poista vaniljatanko ja jäähdytä ainekset kylmässä vesihauteessa ennen soseuttamista. Soseuta ja laita sose syrjään odottamaan maito-muna seokseen lisäämistä.

Mascarponevaahto

250 g mascarponejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ dl tomusokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

Kommentoi