Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Oriental Saslik uusilla perunoilla

Päätin jatkaa perunateemalla vielä tämän viikon blogissani tulevan viikonlopun Neitsytperunafestivaalin merkeissä. Neitsytperunafestivaali järjesteään Turussa 12.-13.6. Tämä postaus osallistuu samalla festivaalin yhteydessä järjestettävään reseptikilpailuun.

Uudet perunat ovat tietenkin parhaimillaan juuri maasta nostettuna ja tillivedessä keitettynä sellaisenaan sillin kanssa tarjottuna. Tykkään kuitenkin kokeilla jotain uutta ja erilaista sekä yhdistellä eri makuja. Aiheesta innostuneena ajattelin yhdistää perunan ja grillikauden herkut yhdeksi vartaassa tarjottavaksi saslikiksi.

Tuotekehitystyöni johti lopulta perinteisen suomalaisherkun ja aasialaisten makujen yhdistämiseen. Saslik-sanan alkuperästä ei ole yhtenäistä mielipidettä. Saslik on yleisesti Venäjällä ja Gruusiassa tunnettu ruoka – joka tapauksessa siis itämainen herkku. Tämän ruoan kolme peruskomponenttia ovat suomalainen varhaisperuna, aasialaisvaikutteinen ankka ja venäläisvaikutteinen valkosipuli-kefiirikastike.

Lopputulokseksi sain keskikesän grilliherkun, joka myös taatusti maistuu kaikille. Uudet perunat keitetään melkein kypsiksi ennen vartaaseen laittamista, jotta säästetään varsinaista grillausaikaa. Ulkona grillaaminen on samalla sosiaalinen tapahtuma ja siksi kannattaa valmistaa mahdollisimman paljon  etukäteen.

Valmis varras tarjotaan kylmän valkosipuli-kefiirikastikkeen ja tuoreen salaatin kera.

– Mikko

hiillos kirsikka

Saslik uusista perunoista ja ankasta

neljälle

Valkosipuli-kefiirikastike:
2 dl kefiiriä
tilliä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria

Sekoita kefiirin joukkoon silputtu tilli ja mausteet. Anna makujen hetken tasaantua ennen tarjoilua.

Vartaat:

500 g ankan rintafileettä
8-10 kpl uusia perunoita
2 paprikaa
8 kirsikkatomaattia
8 pikkusipulia

Marinadi:

2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 tl hunajaa
½ tl fenkolia
½ tl neilikkaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pilko ankan rintafilee kuutioiksi ja marinoi fileepaloja pussissa muutama tunti, mieluiten yön yli. Keitä uudet perunat melkein kypsiksi ennen grillaamista.

Ota marinointipussi huoneenlämpöön noin tunta ennen grillaamista. Asettele lihanpalat, paprikat, tomaatit, kypsät perunat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Grillaa vartaita grillin hiilloksella, kunnes liha on kypsää. Tarjoa tuoreen salaatin ja valkosipuli-kefiirikastikkeen seurana.

Tulosta resepti

Kommentoi