Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Viileän mausteinen minttuhyytelö

Puutarhassa hienon kesän aikana kukoistuksensa saanutta minttusatoa voi kätevästi hyödyntää valmistamalla siitä viileän mausteisen makuista minttuhyytelöä.

Minttuhyytelö sopii hyvin lampaan, kanan, kalkkunan sekä juustojen makukaverina. Itse tarjosin omaa minttuhyytelöäni heti tuoreeltaan onnistuneesti juustotarjottimen kypsytettyjen pehmeiden juustojen parina.

Kirkkaan vihreä minttuhyytelö antaa kattaukselle kivaa väriä ja pieniin kannelliseen lasipurkkeihin tölkitettynä lisäksi hienon yksityiskohdan juhlapöytään.

-Mikko

Minttuhyytelö

5 dl omenamehua
100 g tuoretta minttua (noin 2 dl)
3 dl sokeria
1 pussi hyytelöimisainetta (esim. sininen Melatiini)
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
2 rkl vettä

1 Kiehauta omenamehu ja lisää mintunlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia ja siivilöi mintunlehdet.
2.Sekoita keskenään 1 pussi Sinistä Melatinia ja 2 dl sokeria ja lisää mehun joukkoon. Keitä noin 1 minuutti. Lisää loput sokerit mehun joukkoon. Sekoita muutama tippa elintarvikeväriä tilkassa vettä ja lisää omena-minttumehuun.
3. Keitä mehua vielä kunnes mehu alkaa hyytelöitymään. Kuori mahdollinen vaahto ja kaada valmis mehu pieniin lasipurkkiin. Anna hyytelön jäähtyä hetken huoneenlämmössä ennen siirtämistä jääkaappiin.

Kommentoi