Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Lämpimästä lehtikaalisalaatista apua talvihorrosta vastaan

Lämpöä kylmään päivään tuovat ruoat ovat oivallisia talven herkkuja, etenkin kun nyt vihdoin saamme nauttia kunnon talvesta myös täällä Etelä-Suomessa.

Useimmille meistä tulee talviruoasta puhuttaessa ensimmäiseksi mieleen höyryävän kuuma keitto. Tästä huolimatta päätin tällä kertaa valmistaa hieman kevyemmän talviruoan- myös salaatin voi valmistaa lämpimänä tarjoiltavana.

Salaatin raaka-aineina on helppo käyttää ravitsevia ja kehon vastuskykyä edistäviä vihanneksia. Salaatti toimii siis myös erinomaisena talviruokana.

Lämpimän salaatin ideana on pannulla nopeasti hauduttamalla kypsennettyjen ainesten tarjoilu välittömästi kuumennuksen jälkeen.

Kasvisten ja lehtivihreän kuumentaminen pannulla korostaa niiden värejä ja makua. Salaatin viimeistelyssä käytettävät punakaalin versot, limen viipaleet ja täytetyt paprikat tuovat salaatille sopivaa raikkautta ja hapokkuutta. Salaatin raaka-aineita voi vaihdella oman maun mukaan mieleisekseen.

Nautitaan talvesta kevyemmin salaatilla!

-Mikko

Lämmin lehtikaalisalaatti

neljälle

1½  dl vettä
250 g soijapapuja

1 pss (200 g) lehtikaalia
2-3 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 punainen paprika
2-3 rkl rypsiöljyä
1½ dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
1 prk (200 g) fetajuustokuutioita
1 nippu lehtipersiljaa

kourallinen punakaalin versoja
kourallinen saksanpähkinöitä
1 prk (160 g)  juustotäytteisiä paprikoita
2-3 rkl sitruuna-oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa

1 lime

Ryöppää soijapavut kiehauttamalla niitä runsaassa vedessä pari minuuttia ja valuta sen jälkeen vesi pois. Huuhtele lehtikaalit kylmän veden alla ja ota niistä lehtirangat pois. Suikaloi lehtikaalit. Viipaloi valkosipuli, punasipuli ja paprika.

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua lehtipersilja. Leikkaa lime viipaleiksi.

Kuullota sipuleita ja paprikaa öljytyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää kasariin lehtikaalin suikaleet, vesi, valkoviinietikka ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää viimeiseksi valutetut soijapavut ja fetajuustokuutiot sekä hienonnettu lehtipersilja. Sekoita kevyesti ainekset keskenään.

Nosta salaatti kasarilta tarjoiluvadille. Lisää salaatin päälle vielä punakaalin versot, saksanpähkinät ja liemestään valutetut täytetyt paprikat. Viimeistele salaatti kaatamalla päälle rennosti sitruunaoliiviöljyä ja hunajaa. Rouhi vielä myllystä hieman mustapippuria. Koristele limesiivuilla.

Kommentoi