Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Kun välipalalla on väliä – pavuista syntyy nopea herkku!

Uudenlaisen, nopean ja maistuvan välipalanaposteltavan keksiminen voi joskus olla vähintäänkin haasteellista puuhaa. Löysin tämän ohjeen selailtuani ruotsalaisen julkkiskokin Jessica Frejn uusinta ruokakirjaa Supergott & Supersnabbt. Ihastuin välittömästi Jessican vahapapureseptiin.

Syksy on sopivasti vahapapujen sesonkiaikaa ja ne sopivat pehmeän makunsa ja syksyisen värinsä puolesta hyvin herkullisiksi välipalanaposteltaviksi.

Kypsennä vahapavut kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja mausta suolalla. Nopea herkku valmistuu hetkessä, eikä vaadi paljoakaan esivalmisteluita. Tähän ohjeeseen tarvitset ainoastaan kolmea eri raaka-ainetta. Lisäksi tarvitset lämpömittarin ja kannellisen kattilan. Kattilan kantta tarvitset siltä varalta, että öljy syttyisi palamaan. Kannen avulla sammutat palon tukahduttamalla nopeasti, sillä vettä ei missään saa käyttää öljypalojen sammuttamiseen.

Vinkki! Tarjoa papujen kanssa dipattavaksi laadukasta tomaattiketsuppia. Yhdistelmä toimii varmasti.

Aurinkoista syksyä!

-Mikko

Friteeratut vahapavut

4 annosta

500 g vahapapuja
2 litraa rypsiöljyä
suolaa

Kuumenna rypsiöljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa 180 asteeseen. Lisää 1/3 osaa pavuista reikäkauhan avulla öljyyn paistumaan. Paista pavut kullanruskeiksi noin kahden minuutin ajan. Nosta valmiit pavut kulhoon ja toista sama vielä kaksi kertaa. Mausta friteeratut pavut suolalla ja tarjoile lämpiminä.

 

Kommentoi