Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Kirkas perunasalaatti oliiveilla ja tomaateilla

Vihdoinkin! Kauan ja hartaasti odotetut kesän lämpimät päivät ovat tulossa. Lämpimämpiä päiviä odotellessa voi samalla myös pohtia sopivaa tarjottavaa kesän juhlakauteen.

Kesän uudet perunat muuntautuvat tässä reseptissä värikkään herkulliseksi välimerelliseksi salaatiksi. Salaatti saa välimerellistä makua oliiviöljystä, aurinkokuivatusta tomaateista ja oliiveista. Salaatti sopii herkulliseksi alkukesän noutopöydän tarjottavaksi. Salaatin voi valmistaa kätevästi etukäteen ja sen voi viimeistellä tarjoilupäivänä vaikkapa värikkäillä syötävillä kukilla.

-Mikko

 

Perunasalaatti oliiveilla ja tomaateilla

neljälle

700 g uusia perunoita
100 g vihreitä oliiveja
100 g puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
noin ½ ruukkua persiljaa (1 dl)
½ punasipuli
1 punainen chili
100 g kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
½ sitruunan mehu

Öljykastike
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl kuminaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin: Silppua pieniksi persilja, punasipuli ja oliivit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Pese perunat juuriharjalla ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja halkaise perunat puoliksi. Kääntele lämpimiä perunoita öljyseoksessa. Jäähdytä perunat tämän jälkeen. Halkaise chilit, poista siemenet ja pilko sen pieniksi paloiksi. Yhdistä seuraavaksi chili, persilja, punasipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit kevyesti sekoittaen perunoiden kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti ja asettele puolitetut kirsikkatomaatit salaatin päälle. Koristele lopuksi tuoreella basilikalla.

 

 

Kommentoi