Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Keskitalven haukipatee

Löysin kaupan kalatiskiltä tuoreita haukifileitä. Näin joulun jälkeen on kiva vaihteeksi valmistaa raikkaita ja selkeitä makuja juhlapyhien yltäkylläisyyden jälkeen.

Avokadolla höystettyä haukipateeta on kaiken lisäksi yllättävän helppo valmistaa. Avokadon voi korvata myös pinaatilla. Valmistamisen vaivan palkaksi saa upean ja tyylikkään alkuruoan tai kevyen lounaan.

Paté eli patee valmistuu hauskalla tavalla uunissa vesihauteessa kypsentäen. Vesihaude kannattaa jättää uuniin jäähtymään kypsentämisen jälkeen vahinkojen estämiseksi.
Ruokaisamman pateesta saa tarjoamalla sen kanssa omena-sellerisalaattia, joka on mukaelma kuuluisasta Waldorfin salaatista.

Maistuvaa vuoden ensimmäistä kuukautta!

-Mikko

 

Haukipatee

Avokado-tahna
2 avokadoa
½ limeä

Halkaise avokadot ja lusikoi sisus kulhoon. Purista avokadojen päälle lime. Soseuta. Jätä sose sivuun odottamaan myöhempää käyttöä.

Pateemassa

400 g haukifilettä
1 sipuli
2½ dl kuohukermaa
1 rkl kalafondia
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
1 dl tuoretta ruohosipulia

Voitele vuoka. Silppua blenderiin yksi sipuli. Paloittele sipulien sekaan haukifileet. Riko blenderiin munat ja lisää kerma. Lisää kalafondi ja valkopippuri. Lisää vielä perunajauho sitomaan massaa. Sekoita tehosekoittimilla tasaiseksi massaksi. Lisää pilkottu ruohosipuli. Sekoita vuoan pohjalle ensin vaaleaa haukitahnaa ja päällimäiseksi avokadotahnaa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää reunalliseen uunipeltiin kiehuvan kuumaa vettä ja laita vuoka vesihauteeseen kypsymään noin tunniksi uuniin. Ota vuoka pois uunista ja anna pateen jäähtyä ennen kumoamista.

Raikas omena-sellerisalaatti

3 sellerin vartta
2 omenaa
½ sitruunan mehua
1½ dl viinirypäleitä (puolitettuina)
1½ dl saksanpähkinöitä

50 g Goudajuustoa

1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
muutama tippa worcester-kastiketta
puristettua sitruunamehua maun mukaan

1½ dl valmista aiolia

Pilko hedelmät, juusto sekä vihannekset kuutioiksi. Puolita viinirypäleet ja lisää kaikki ainekset aiolia lukuun ottamatta kulhoon. Lisää viimeiseksi aioli ja sekoita kevyesti.

 

Kommentoi