Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Kesäinen buffalo-mozzarellapasta kirsikkatomaateilla

Syöminen on ihanaa ja onneksi kesällä on myös helppoa syödä hyvin ja kevyemmin. Valmistamalla omista lempiaterioistaan kevyempiä kesäisiä aterioita, voi myös ihanasti syödä useammin ilman pelkoa ylensyömisestä.  Kuumina kesäpäivinä suun makunystyrät kaipaavat raikkaampia ja pirteämpiä makuja kuin muina vuodenaikoina. Pienillä raaka-aineiden muutoksilla voi muuntaa lähes minkä tahansa ruoan makua kesäisemmäksi.

Pasta eri muodoissaan on yksi ehdottomista suosikeistani ja kesäisin korvaan usein pastakastikkeen kerman hedelmäisen hapokkaalla oliiviöljyllä. Oliiviöljy korostaa kivasti kasvisten ja yrttien makua ja tästä syystä lisäänkin niitä aina reilusti.

Viimeistelin pastani uunissa paahdetuilla kirsikkatomaateilla, jotka tuovat pastaan lisää väriä ja pirteyttä. Olen alkanut suosimaan pastoissa hapokkaita kirsikkatomaatteja tavallisten tomaattien sijaan niiden kiinteämmän rakenteen ja makeuden vuoksi.

Yhtä pastan raaka-ainetta en silti suostuisi vaihtamaan muuksi edes kuumana kesäpäivänä, nimittäin taivaallisen makuista parmesaanijuustoa.

-Mikko

Kirsikkatomaatit paahdetaan uunissa
Tarjoa kesäinen pasta värikkäiltä lautasilta

Kesäinen buffalo-mozzarellapasta öljyisellä chili-valkosipulikastikkeella

neljälle

200 g kirsikkatomaatteja + öljyä & suolaa

4 pulleaa valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 rkl valmista pestoa (minä käytin pesto alla genovese)
1 dl oliiviöljyä
1 lime
suola

350 g spaghettia

½ dl tuoretta ruohosipulia
kourallinen tuoretta basilikaa
250 g buffalo-mozzarellajuustoa

mustapippuria myllystä
100 g parmesan-juustoa

Aloita kastikkeen valmistaminen paahtamalla ensin kirsikkatomaatit uunissa. Ripottele kokonaisten tomaattien päälle oliiviöljyä ja suolaa ja paahda niitä 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita tomaatit sen jälkeen sivuun odottamaan myöhempää käyttöä.

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Pilko chili. Kuumenna kasari ja laita sinne ensin valkosipulit ja chili. Lisää sen jälkeen pesto, oliiviöljy, limen mehu ja mausta suolalla. Kuumenna ja anna poreilla sillä aikaa, kun keität spaghetin.

Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä minuuttia vaille al dente. Lisää kastikekasariin hieman pastan keitinvettä notkistamaan öljyseosta. Valuta valmis spaghetti ja huuhdo kuuman veden alla.

Pilko ruohosipuli ja lisää se kastikkeen joukkoon. Lisää myös revittyä basilikaa. Lisää valutettu spaghetti kastikeöljyseoksen joukkoon ja sekoita ainekset keskenään. Revi ja lisää myös buffalo-mozzarellajuustoa spaghetin sekaan. Nostele spagettia lautasille ja asettele annosten päälle paahdettuja kirsikkatomaatteja, basilikaa ja raastettua parmesan-juustoa. Lorauta päälle vielä ripaus hyvää oliiviöljyä.

Kommentoi