Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Huurteinen cross kitchen teemana opiskelijoiden pop up-ravintolassa

Cross kitchen ja ruokaan liittyvien rajojen rikkominen ovat keväällä valmistuvien kokkiopiskelijoiden järjestämän pop up-ravintolan teemana. Oppilaitoksen ravintola Aninkainen muuttaa nimensä neljänä päivänä pop up-ravintola Huurteeksi.

Pop up -ravintolan coolilta kuulostava Huurre-nimi sai alkunsa kuluvasta talvesta – tai oikeastaan sen puuttumisesta – jonka keksimisen jälkeen opiskelijat alkoivat yhdessä ideoimaan kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää. Aivoriihen aikana opittiin mm. ymmärtämään eri raaka-aineiden syvintä olemusta ja yhdistämään ennakkoluulottomasti eri makuja keskenään uudella tavalla. Ohjaavan opettajan Piia Venäläisen mukaan opiskelijoilla oli valtava polte päästä haastamaan eri raaka-aineita. ”Tämä prosessi on monelle opiskelijalle hieno mahdollisuus päästä tekemään asioita, joita ei välttämättä pääse kokemaan työelämässä”.

Halusimme toteuttaa cross kitchen teemaa yhdistämällä eri keittiöitä ihan uudella tavalla, kertoo teeman visuaalisuudesta toteutuksesta vastannut kokkiopiskelija Olli Manninen.

Niinpä perinteinen Toast Skagen päätettiin tarjota tällä kertaa lasikulhoon upotettuna. Suussa sulavan mustikkavaahdon makeaa makua täydennettiin maa-artisokkakakun miedolla savun maulla, jonka kruunuksi ideoitiin veistosmaisen kimaltava jäähilettä muistuttava ristikko. Testipäivän mieleenpainuvia ruokayhdistelmiä olivat myös rosmariini-pannacotta marja-melbakastikkeella sekä hiillostettu siika-annos omenapyreellä. Sushi-annosten täyteläinen maku ei myöskään kaivannut rinnalleen perinteistä soijaa peittämään ruoan hienoa makua. Sushin mietoa makua sopivasti täydentävät lisukkeet saivat ainakin minut unohtamaan hetkeksi koko soijan olemassaolon.

Opiskelijat ovat onnistuneet tänä vuonna hankkimaan myös elinkeinoelämän sponsoriapua tapahtumaansa. Opettajan mukaan sponsorien saaminen mukaan näin laajasti yllätti hänet täysin ja tämä viestii yrityksien vahvasta arvostuksesta ammatillista koulutusta kohtaan. Sponsoreista Holiday Club Caribia, Berendsen Textil Service ja BB-fashion avustavat opiskelijoiden työasujen hankinnassa ja Viherlassila ja Plantagen vastaavat ravintolan pöytäkoristeista ja viherkasveista.

Pop up -ravintola Huurre toimii Ravintola Aninkaisen tiloissa 23.-26.1.2018 klo 14:00-18:00. Keittiö sulkeutuu klo 17.30. Pöytävaraukset sähköpostitse huurrerestaurant@gmail.com tai puhelimitse 040-125 0008. Neljän ruokalajin menuun hinta on noin 25-27 €. Aninkaistenkatu 7, Turku.

Toast Skagen tarjoillaan lasikulhosta
Siikaa lehtikaalispseillä ja savunmakuista punaviini-chilikastiketta
Lisäkkeenä tarjottavat salottisipulit ja perunanpuolikkaat menossa uuniin
Inko Suominen ja Neea Suhonen viimeistelevät annoksia
Marianne-marengit tulossa uunista
Annosten ulkonäkö on tarkkaan mietitty kokonaisuus
Sushiannos ei välttämättä kaipaa soijakastiketta seurakseen
Jälkiruoissa on taidokkaasti yhdistelty eri makuja
Jälkiruokien viimeistelyä
Projektin aikana opittiin nöyryyttä ja arvostamaan toisten tekemistä

 

 

Kommentoi