Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Gourmet-pikaruokaa pelmeneistä

Tämä helppo ja nopea pelmeniruoka sopii täydellisesti vaikkapa syksyisen luontoretken jälkeiseksi ateriaksi. Tummenevan syksyn tunnelmaa voidaan vielä kohottaa kynttilöillä ja kauniilla kattauksella.

Ensitutustumiseni pelmeneihin tapahtui lähikaupan pakastealtaalla. Sen jälkeen aloin pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja niiden nauttimiseksi.

Lihatäytteiset pelmenit tarjotaan tässä ohjeessa rapsakkaan pekoni-purjopedin päällä. Koko komeus viimeistellään syksyn maanläheisiä värejä hehkuvalla sienipaistoksella. Pelmenien kanssa sopii erinomaisesti lisäksi raastettu parmesaanijuusto. Juuston voi raastaa valmiiksi pelmenien päälle tarjoiluvadilla tai tarjota erikseen, jolloin jokainen voi lisätä sitä annokseensa oman makunsa mukaan.

Pelmeni on venäläinen italialaista raviolia muistuttava ruoka, joka valmistetaan käärimällä jauhelihaa vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään. Pelmenit keitetään kypsiksi mausteisessa vedessä vähän ennen tarjoilua. Keitinveden joukkoon lisätyt mausteet lisäävät pelmenien makua.

Pakastimessa säilyvät pelmenit ovat oiva vierasvara ja pienellä tuunauksella niistä saa kädenkäänteessä herkullisen gourmet-tarjottavan vaativillekin vieraille.

-Mikko

Pelmenit purjo-pekonipedillä

2-3 hengelle

1/2-1 purjo
1 pkt (170 g) pekonia
400 g pakastettuja lihatäytteisiä pelmeneitä

1/2 l kanttarelleja tai tatteja
1 dl smetanaa
½ sitruuna
mustapippuria
suolaa
2-3 laakerinlehteä
2 rkl kasvisfondia
80 g parmesan-juustoa

Tee näin:

1. Pilko purjon varsi ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli.
2. Lisää pelmenien keitinveteen laakerinlehdet, muutama tippa sitruunaa, mustapippuria, suolaa sekä loraus kasvislientä. Keitä pelmeneitä noin 7 minuuttia.
3. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna. Pekoneista irtoaa hitaasti kuumentaen paremmin makua.
4. Paista kanttarellit voissa ja laita sienet hetkeksi syrjään.
5. Kuumenna toisella pannulla ensin pekonit ja lisää sen jälkeen joukkoon silputtu purjo ja valkosipuli. Hauduta seos maukkaaksi ja meheväksi. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Lisää joukkoon vielä puolet ruohosipuleista silputtuna.
6. Lisää smetanan joukkoon loput ruohosipuleista. Mausta ripauksella suolaa ja muutamalla tipalla sitruunaa.
7. Asettele tarjoiluvadin pohjalle purjo-pekonipaistos pediksi. Asettele pelmenit pedin päälle ja viimeistele paistetuilla sienillä sekä raastetulla parmesaanilla. Kruunaa annos smetanalla.

Kommentoi