Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Banaanileipä ei päällisiä kaipaa

Katsoin muutama viikko sitten suoratoistopalvelun Netflixin tuottaman dokumentin What the Health. Dokumentin keskeisen sanoman mukaan kaikki eläinperäiset ruoka-aineet ovat vaaraksi terveydelle.

Päätin itse kokeilla kahden viikon ajan vegaanista ruokavaliota, sillä en suostunut uskomaan kaikkia dokumentissa esitettyjä väitteitä todeksi. Nyt jo reilut kaksi viikkoa vegaaniruokavaliolla olleena on tuonut minulle hyvän olon lisäksi runsaasti uusia ruokakokemuksia ja elämyksiä. Yllätyksekseni olen huomannut kasvisruoan olevan myös monipuolista ja maistuvaa.

Banaanileipäresepti osui silmiini helpon valmistuksensa ansiosta  etsiessäni netistä vegaani- ja kasvisruokaohjeita. Leivän saa tuunattua omantyyliseksi valmistamalla sen niistä raaka-aineista, joita kotoa sattuu löytymään ylikypsien ja mustapilkullisten banaanien lisäksi. Raaka-aineiden määrien kanssa ei myöskään tarvitse olla ihan niin tarkka, kuin yleensä leipomisessa. Vegaaniversion leivästä saa  korvaamalla raaka-ainelistan jogurtin soijavalmisteella. Munan voi korvata banaania lisäämällä, jotta leivän rakenne säilyisi pehmeänä ja kosteana.

Ylikypsät banaanit antavat leivälle makeutta ja kakkumaista kuohkeutta. Siksi leipä maistuukin parhaimmalta sellaisenaan tai vaikkapa tarjottuna libanonilaisen hummuksen kera. Valmis leipä kannattaa säilyttää viileässä, jossa se pysyy hyvänä muutamia päiviä.

Lihatonta lokakuuta!

-Mikko

Banaanileipä

3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 dl kreikkalaista jogurttia tai soijajogurttia
1 muna
t tl suolaa
1/2 dl saksanpähkinöitä
1 dl auringonkukan siemeniä
3 ylikypsää banaania

voiteluun
1 rkl voita tai margariinia
1-2 rkl korppujauhoja
1/2 dl kurpitsansiemeniä

Aseta uunin lämpötilaksi 175 astetta. Voitele leipävuoka korppujauhoilla ja kurpitsansiemenillä. Sekoita kaikkia aineksia kulhossa niin kauan, kunnes seos on tahmeahkoa. Kumoa seos leipävuokaan ja paista vuokaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa leipä sellaisenaan tai voin/hummuksen kanssa.

Yksi vastaus artikkeliin “Banaanileipä ei päällisiä kaipaa”

  1. Helmi

    Tykkäsin reseptistä kovasti! Minulla oli vain kaksi banaania, joten lisäsin taikinaan toisen kananmunan, ja jogurtin loppuessa kesken lisäsin loput kauramaitona. 1-vuotias tyttäreni kiljahteli myös ”nam!” syönnin lomassa. (:


Kommentoi