Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Yhdistä ruokaympyrän lohkot samaan ateriaan – mehukas aasialainen kana-nuudelisalaatti

Vanha kunnon ruokaympyrän mukainen ruokavalio on onneksi nyt nousemassa kaikkien muotiruokavalioiden joukosta taas esille. Tälle ilmiölle on annettu oikein trendikäs nimikin – fleksaaminen. Fleksaaminen on suomennos englanninkielisestä sanasta flexibility.

Uuden päivitetyn ruokaympyrän suositusten mukaan kasvisten määrä pitäisi olla puolet koko ympyrästä ja lopun puoliskon jakaantuessa lihan ja kalan sekä perunan, riisin tai pastan kesken.

Olennaista tässä ruokavaliossa on eri ruoka-aineiden välinen suhde toisiinsa. Merkittävimpänä muutoksena kouluaikojen kotitalousluokan seinällä roikkuneeseen tauluun on kasvisten määrässä. Aito fleksaaja syö tänään vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia kuin ennen.

Kylmänä tarjottava aasialainen kana-nuudelisalaatti on kuin suoraan Fleksaajan keittokirjasta. Kasviksia, kanaa ja nuudeleita oikeassa suhteessa, ja lisänä vielä kielen mennessään vievä mehukas maku.

Herkullista viikonloppua!

-Mikko

 

Kana-nuudelisalaatti

neljälle
2 litraa vettä
3 porkkanaa
2 pientä punasipulia
½ punainen paprika
½ keltainen paprika


125 g riisinuudelia


2 punaista chiliä
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua


500 g maustamatonta kanan tai broilerin rintafileetä
1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
tilkka seesamöljyä
tilkka oliiviöljyä

1/2 tl currya
1/2 tl valkosipulijauhetta

hyppysellinen suolaa

Suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja paprikat niin ohuiksi suikaleiksi kuin saat.

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta niitä kylmän veden alla. Pilko chilit pieniksi ja jos haluat tulisempaa, ota myös siemenet talteen. Silppua korianteri ja minttu hienoksi. Suikaloi huoneenlämpöiset kanan rintafileet noin 1-1,5 cm;n suikaleiksi. Lisää inkivääritahna ja sekoita.

Ruskista kanansuikaleet kuumalla pannulla kypsiksi öljyseoksessa, jossa on puolet oliiviöljyä ja puolet seesamiöljyä. Saadaksesi kananpaloihin kauniimman värin, lisää curry ja valkosipulijauhe paistamisen loppuvaiheessa. Varo paistamasta kanaa liian kauan, jotta ne pysyvät mehevinä.

Yhdistä nuudelit ja vihannekset ja sekoita mieluiten käsin laakeassa astiassa. Lisää viimeiseksi kananpalat salaattiin. Siirrä valmis salaatti tarjoiluastiaan ja lusikoi vielä kastiketta salaatin päälle. Koristele mintun- ja korianterinlehdillä.

Kastike

4 rkl kalakastiketta
3 rkl soijaa
2 rkl ruokosokeria
2 murskattua valkosipulin kynttä
4 limen mehu

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla.

Kommentoi