Eat & Go

Pinaatti-antipasto tuo ripauksen Italiaa kesäpöytään

BLOGIT | Eat & Go

Kylvin alkukesästä kasvimaalleni pinaattia ja viileästä alkukesästä huolimatta pinaattiviljelmäni alkoi rehottaa siihen malliin, että sadonkorjuu alkoi olla ajankohtaista. Halusin valmistaa …



Täydellisen piknik-päivän resepti

BLOGIT | Eat & Go

Miltä kuulostaisi ajatus täydellisen piknik-päivän viettämisestä ulkona luonnon helmassa? Piknik-päivän vieton ei todellakaan tarvitse merkitä tason laskua siihen, mihin on muuten …

2

Kirkas perunasalaatti oliiveilla ja tomaateilla

BLOGIT | Eat & Go

Vihdoinkin! Kauan ja hartaasti odotetut kesän lämpimät päivät ovat tulossa. Lämpimämpiä päiviä odotellessa voi samalla myös pohtia sopivaa tarjottavaa kesän juhlakauteen. Kesän uudet perunat …


Raparperi taipuu juhlaan kolmella eri tavalla

BLOGIT | Eat & Go

Kevään herkut ovat nyt täällä. Parsan jälkeen kevätherkkujen estradille nousee raikas ja kirpeä raparperi, joka taipuu hienoksi tarjottavaksi kevään ja kesän …


Valkosipulin ja parmesanin makuiset ruusukaalisipsit

BLOGIT | Eat & Go

Ruusukaali jakaa mielipiteitä. Monien mielestä ruusukaali ja kaalit yleensäkin ovat yksi inhotuimmista vihanneksia. Toisten mielestä kaalit ovat trendikästä superruokaa, joista etenkin lehtikaalit ruusukaalien lisäksi ovat haluttuja vihanneksia. Minulla …


Värikäs vuohenjuusto-mansikkagalette kevään juhliin

BLOGIT | Eat & Go

Lähestyvän kevään juhlakauden innoittamana halusin valmistaa näyttävän ja maistuvan suolaisen galeten. Galette on crepesien ohella Ranskan Bretagnen alueen ikonisisimpia ruokalajeja. Crepesit …


Tulinen ja raikas, aito Red curry

BLOGIT | Eat & Go

Red curry on suosittu tulinen thaikeittiön perusruoka. Tämän blogin red curryn perustana on punaisista chileistä valmistettu maustetahna. Chilien tulisuutta miedonnetaan …



Poké Bowl tuoreesta tonnikalasta

BLOGIT | Eat & Go

Ruokatrendien seuraaminen on mielenkiintoista ja inspiroivaa. Uuden ruokatrendin maailmanlaajuiseen menestykseen tarvitaan usein uusien makujen lisäksi uutta ajattelua myös ruoan esillepanoon …


Pop up-ravintola Kielon teemana satavuotias Suomi

BLOGIT | Eat & Go

Keväällä tarjoilijoiksi ja kokeiksi valmistuvien opiskelijoiden pop up -ravintolan ruokien maistelutilaisuus alkoi leppoisasti rytmisen musiikin tahdittamana. Iloinen opiskelijajoukko toivotti minut tervetulleeksi ensi viikolla …


Trendikkäät savulohirieskat – durran sijaan kvinoasta

BLOGIT | Eat & Go

Alkuperäinen tarkoitukseni oli tuunata tämän blogin savulohirieskareseptiä trendikkäämmäksi korvaamalla osa leipätaikinan jauhoista durralla. Kiinnostuin durrasta selaillessani netissä tämän vuoden terveystrendejä esitteleviä sivustoja. Halusin …



Lämpöä lautaselta – intialaiset kasvispihvit

BLOGIT | Eat & Go

Kolea talvi-aika on oivallista aikaa nauttia ruoasta, joka on samalla sekä taivaallisen hyvää lämmittävine mausteineen että vastustuskykyä vahvistavaa. Viimeisimmän ravitsemissuosituksen mukaan lihan syöntiä …


Keskitalven haukipatee

BLOGIT | Eat & Go

Löysin kaupan kalatiskiltä tuoreita haukifileitä. Näin joulun jälkeen on kiva vaihteeksi valmistaa raikkaita ja selkeitä makuja juhlapyhien yltäkylläisyyden jälkeen. Avokadolla …


Uuteenvuoteen: herkullista perunasalaattia ja pariloitua kanaa

BLOGIT | Eat & Go

Perunasalaatti ja keitetyt nakit ovat kuuluneet suomalaisten uudenvuodenperinteeseen jo useamman vuosikymmenen ajan. Vielä 1960-luvulla perunasalaattia arvostettiin hienona juhlaruokana. Salaatti valmistettiin tuolloin sekoittamalla yhteen keitettyä perunaa, majoneesia …




Kiireettömään tunnelmaan: hyggepossua ja risottoa

BLOGIT | Eat & Go

Hygge on nyt trendi maailmalla. Tanskalaiset käyttävät hygge-sanaa kuvaillessaan tavallisia joka päiväisiä asioita, joista syntyy merkityksellisiä lämpimiä tunteita ja elämyksiä. …


”Ihmiset ovat ravintolan menestyksen edellytys”

BLOGIT | Eat & Go

Kävin tänä syksynä juoksemassa Tallinnan maratonin. Suurten kaupunkien maratonkisoissa minua kiehtovat eniten vaihtuvien kaupunkinäkymien lisäksi toiset ihmiset. Juoksureitin varrelle kerääntyneet …


Pelottavan hyvä kurpitsapiiras

BLOGIT | Eat & Go

Pumkin Pie on perinteisen amerikkalaisten kiitospäivän aterian jälkiruokana itsestäänselvyys. Tämä miedonmakuinen pyhäinpäivän herkku maistuu suorastaan pelottavan hyvältä! Piiraan pohjana voi hyvin …


Tyylikäs klassikko: puolukkaparfait

BLOGIT | Eat & Go

Alkujaan ranskankielinen sana parfait on suomeksi sama kuin täydellinen. Täydellistä tämä raikas jäädytetty klassikko jälkiruoka onkin, sillä sen valmistaminen onnistuu omassa …


Gourmet-pikaruokaa pelmeneistä

BLOGIT | Eat & Go

Tämä helppo ja nopea pelmeniruoka sopii täydellisesti vaikkapa syksyisen luontoretken jälkeiseksi ateriaksi. Tummenevan syksyn tunnelmaa voidaan vielä kohottaa kynttilöillä ja kauniilla kattauksella. …



Yrttinen tuorejuusto on herkkua

BLOGIT | Eat & Go

Tarjosin tätä yrttistä tuorejuustoa loppukesän rapujuhlissani. Tuorejuustoni oli menestys, eikä välttämättä olisi kaivannut edes leipää tai rapuja kaverikseen. Juusto maistui niin hyvältä myös …


Sadonkorjuukakku punajuuresta

BLOGIT | Eat & Go

Punajuuret ovat juuri nyt parhaimmillaan ja maultaan makeimmillaan. Makeat ja nuoret punajuuret sopivat leivontaan loistavasti, eivätkä ne jätä ikävää mullan …


Viileän mausteinen minttuhyytelö

BLOGIT | Eat & Go

Puutarhassa hienon kesän aikana kukoistuksensa saanutta minttusatoa voi kätevästi hyödyntää valmistamalla siitä viileän mausteisen makuista minttuhyytelöä. Minttuhyytelö sopii hyvin lampaan, …


Paahteinen kikherne- ja pinaattisalaatti

BLOGIT | Eat & Go

Tämä pohjois-afrikkalaisvaikutteinen, lämpimänä tarjottava salaatti on täynnä proteiineja ja elinvoimaista vihreyttä. Salaatin pääraaka-aineiden perustana olevat tuore pinaatti ja kikherneet tekevät …

2

Raikas ja juhlava raparperi-marenkipiirakka

BLOGIT | Eat & Go

Kirpeän makuinen raparperi on ehdottomasti yksi kesän suosikkivihanneksistani. Raparperin satokausi kestää läpi kesän. Vaikka raparperin maku on mehevimmillään alkukesästä, kannattaa tätä herkkua mielestäni …


Ginin ystävän jälkiruokadrinkki

BLOGIT | Eat & Go

Yhdistin tähän reseptiin ajankohtaisen sesonkiherkun mansikan sekä trendikään ginin. Lopputuloksena on pehmeän makuinen ja kesänmakuja korostava makea jälkiruokadrinkki. Vaikka mansikkasato tänä …


Kesäinen sokerikakku grillattuna

BLOGIT | Eat & Go

Sokerikakku on helppo ja nopea valmistaa. Valmistuksen suurimpana haasteena on oikean paistoajan ajoittaminen riittävän kuohkeuden ja kauniin paistovärin saavuttamiseksi. Tässä ohjeessa halutaan toisenlainen …


Nopea soodaleipä Irlannista

BLOGIT | Eat & Go

Ensi tutustumiseni tähän perinteiseen rustiikkiseen Irlantilaiseen soodaleipään tapahtui juhannuksen aikaan, jolloin sekä valmisleipä että leipätaikinaan kohoamiseen tarvittava hiiva olivat päässeet …


Kesäinen tomaattipiirakka

BLOGIT | Eat & Go

Tämä kesäinen piirakka on oikea kesäpäivän ilopilkku, joka sopii tarjottavaksi sekä lämpimänä että kylmänä. Kotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan …


Kaktuksesta potkua grillikesään – Tabouleh uudella tavalla

BLOGIT | Eat & Go

Trendikäs tabouleh sopii mainiosti raikkaaksi kaveriksi kaikille kesän grillattaville herkuille pihvistä makkaraan. Tabouleh sellaisenaan on myös vegaanin ja kasvissyöjän varma valinta kesäherkuksi tarjottavaksi …



Euroviisu-illan kotikatsomon herkut

BLOGIT | Eat & Go

Pian on taas se aika keväästä, jolloin laitetaan kuohujuomat jäihin, pukeudutaan glitteriin ja valmistaudutaan vuoden säihkyvimpään eurospektaakkeliin – Euroviisuihin. Lauantaina …



Matcha – kuolemattomuuden eliksiiri

BLOGIT | Eat & Go

Olen aivan haltioissani keväästä. Kesää kohti pitenevät päivät ja vihreä kasvun väri symboloivat minulle vahvaa energiaa ja uudelleen syntymistä. Joka keväinen …


Avokado-siemennäkkäristä potkua päivään

BLOGIT | Eat & Go

Seurasin kuluneen talven aikana lintujen ruokailua keittiöni ikkunasta. Olin ripustanut etupihani puuhun lintujen talviruokintaa varten rasvasiementankoja ja rasvapalloja. Puussa kävikin …


Talviunesta herättävä raakapuuro

BLOGIT | Eat & Go

Kevät ja sen myötä ulkona lisääntyvä valo haastaa elimistömme kilpaan energisyydestä talviunesta heräävän luonnon kanssa. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että meidän ihmisten elimistö jää kirkkaasti toiseksi …


Yhden kattilan kanarisotto

BLOGIT | Eat & Go

Alkuperäinen ajatukseni oli valmistaa proteiini- ja kuitupitoista risottoa trendikkäästä härkäpavusta. Jostain syystä tuoreen härkäpavun saatavuus osoittautui näin talvella erityisen haastavaksi, …

2




Turku voitti Calvados-kisan opiskelijasarjan

BLOGIT | Eat & Go

Juomasekoitusten ystävät ovat saaneet nauttia viimeisen parin vuoden ajan kansainvälisestä cocktail-buumista. Yhä useampi ravintola on ymmärtänyt ammattimaisesti ja huolellisesti rakennettavien juomien …



Talvinen valkosipulikeitto

BLOGIT | Eat & Go

Tämä talvipäivän lämmittävä ja maukas keitto levittää kotiin ihanaa valkosipulin tuoksua. Keiton aineksina olevat juurekset ovat lisäksi terveellisiä ja talvellakin …

2


Uudenvuoden samppanjainen hernesosekeitto

BLOGIT | Eat & Go

Ranskalainen ruoka Samppanjainen hernesosekeitto eli ranskalaisittain Créme Ninon sopii täydelliseksi uudenvuoden yön kevyeksi – ja ylelliseksi – tarjottavaksi. Keiton voi …

2

Joulupöydän Brita-kakku

BLOGIT | Eat & Go

Havahduin runsas viikko sitten toteamaan blogini sisällön alkaneen muistuttavan yhä enemmän leivontasblogia kuin terveellisen ruoan blogia. Rakkauteni makeisiin herkkuihin alkoi …


Amerikkalaisia cookie-pikkuleipiä joulutwistillä

BLOGIT | Eat & Go

Muistan haaveilleeni aidoista amerikkalaisista cookie-pikkuleivistä ahmiessani lapsuudessani Aku Ankka -lehtiä. Päättelin silloin keksien maistuvan taivaallisilta, sillä niin paljon Akun veljenpojat uhrasivat lehdessä …


Pikkujoulun tähti – suklaakakku 43

BLOGIT | Eat & Go

Pikkujouluja juhlitaan hyvin usein työporukan kesken ravintolassa. Pikkujoulut voi myös järjestää kaverien tai perheen kesken kotona. Tällöin kannattaa panostaa vähän …

3

Marraskuinen lohturuoka: risotto

BLOGIT | Eat & Go

Marraskuu on yksi vuoden pimeimmistä vuodenajoista. Radio-ohjelman aamujuontajat antoivat taannoin kuulijoilleen vinkkejä kaamosväsymyksen torjumiseksi. Kuuntelijoita neuvottiin syömään suklaata ja sytyttämällä …


Vastuullinen Pret a Manger – paremman huomisen puolesta

BLOGIT | Eat & Go

Tein tänä syksynä matkan Lontooseen. Kaupungin ravintolatarjonnasta on jokaisen helppo löytää mieleisensä, niinpä minäkin tapahtumasta toiseen hengästyneenä juosseena aloin nälkäisenä etsimään …

4


Sadonkorjuusalaatti

BLOGIT | Eat & Go

Joka syksyinen luonnon tarjoama väriloisto on aina yhtä kiehtova näytelmä.  Syksyaikaa sävyttää myös kesän aikana kypsyneen sadon korjaaminen pois pelloilta ja …


Paistetut vihreät tomaatit

BLOGIT | Eat & Go

Syksyn saapuminen ja aikaiset pakkaset pääsivät tänä vuonna melkein yllättämään minut – puutarhurinoviisiin. Onnekseni ehdin ihan sattumalta pelastaa puutarhastani kasan tomaatteja ennen …

1

Chiavanukas haastaa aamupuuron

BLOGIT | Eat & Go

Jokasyksyinen kiire sinne tänne sekä kesän aikana tekemättä jättämäni työt ovat pakottaneet minut miettimään uudelleen aamujeni ruokailurutiineita. Lähes fanaattisen uskollinen suhteeni puuroon on tähän …



Helppo herkku: lohta tilli-purjokastikkeessa

BLOGIT | Eat & Go

Tilli-purjokastikkeen makua voi tuunata oman maun mukaiseksi lisäämällä siihen ennen tehosekoittimella pyöräyttämistä esimerkiksi vihreitä oliiveja, parmesaanijuustoa tai basilikaa.




Toteutuuko asiakasnäkökulma?

BLOGIT | Eat & Go

Minua on jo jonkin aikaa mietityttänyt ja kiukuttanut asiakasnäkökulman vähättely joissakin ravintola-alan yrityksissä. Yritysten toimintaympäristöt ovat olleet jatkuvassa muutoksessa, eikä näihin muutoksiin ole mielestäni …


Mummolan salaatti kelpaa nirsollekin

BLOGIT | Eat & Go

Isoäidin salaatin resepti on saatu Hilppa Jokiselta, jonka kanssa olin töissä Viking Isabellassa. Muutama vuosi sitten hän tarjosi miehistölle tätä …

1

Kreikkalainen kanagyros pitaleivän sisällä

BLOGIT | Eat & Go

Sain idean tämän viikon postaukseen pohtiessani vaihtoehtoisia ruokia myytäväksi edellisen kirjoituksen food truck -autoista. Onnekseni Turussa järjestettiin samaan aikaan  – …

1

Food Truck -ilmiö – Tervetuloa!

BLOGIT | Eat & Go

Kiinnostukseni amerikkaiseen food truck -ilmiöön on tapahtunut myöhäisillan television kanavapujottelun seurauksena. Hiljattain Elisan kanavavalikoimasta poistunut Star -niminen muotikanava näytti ohjelmapaikkojensa täytteenä pitkin …

2

Maustekasvista apua lihaskipuun

BLOGIT | Eat & Go

Osallistuin kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Turussa järjestetylle Paavo Nurmen -maratonille. Juoksin tällä kertaa puolikkaan maratonin eli tarkalleen ottaen 21,0975 kilometriä. Kilpailun jälkeinen …


Villivihanneksista voimaa

BLOGIT | Eat & Go

Luonnossa kasvavat, kaikkien ulottuvilla olevat villivihannekset ovat helppoa, hyvää ja terveellistä ruokaa. Kevät ja alkukesä ovat villivihannesten parasta keruu aikaa, sillä …

2

Kolmen komponentin kesäsmoothie

BLOGIT | Eat & Go

Kolmen komponentin kesäsmoothie on helppo valmistaa ja sopii kesän viilentäväksi juomaksi nautittavaksi vaikka ulkona piknikillä. Luonto on vihreimmillään näin alkukesästä ja …



Oriental Saslik uusilla perunoilla

BLOGIT | Eat & Go

Päätin jatkaa perunateemalla vielä tämän viikon blogissani tulevan viikonlopun Neitsytperunafestivaalin merkeissä. Neitsytperunafestivaali järjesteään Turussa 12.-13.6. Tämä postaus osallistuu samalla festivaalin …


Uuniperunakanaa ja mojo-kastiketta

BLOGIT | Eat & Go

Yritän välttää perunaa aina kun se vain on mahdollista – joskus se vain maistuu vastustamattoman hyvältä. Tapoihini ei kuulu ruokafilosofiani tuputtaminen vieraille tai muille …


Rakastunut Raumaan

BLOGIT | Eat & Go

Minulla oli ilo saada tutustua viime viikonloppuna Raumalla järjestettyyn Suvi Päi -kesänavaustapahtumaan. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Rakastunut Raumaan -kauppiaiden, Radio Ramonan, …


Koukuttava Fast Casual – ravintola-alan seuraava iso jytky

BLOGIT | Eat & Go

Amerikkalaiset pikaruokaketjut ovat viime vuosien aikana joutuneet toteamaan markkinoidensa kasvun hidastumista. Myöskään tulevaisuudessa ei ole odotettavissa suurempaa menestystä ilman perusteellista liiketoiminnan uusimista.  Näiden ravintoloiden keskeisen …


Supersmoothie kefiiristä

BLOGIT | Eat & Go

Muistan hapateusta maidosta valmistetun kefiirin lapsuudestani – silloin sitä syötiin usein parhaan kaverini kotona talkkunajauhojen kera. Omassa kodissani tätä herkkua …


Aamiaista päivälliseksi – Brinner

BLOGIT | Eat & Go

Brinner on iltapäivällä brunssiakin myöhemmin tarjoiltu aamiaisen ja päivällisen yhdistelmä. Urban Dictionary määrittelee sanan brinner normaaliin päivällisaikaan nautittavaksi tarkoitetuksi aamiaiseksi – Kuulostaa siis todelliselta unikeon unelma-aterialta! …


Kuluvan vuoden kuumimmat Fast Food -trendit

BLOGIT | Eat & Go

Päätin tutkia tämän vuoden pikaruokatrendejä maailmalla, ja samalla tein muutaman mielenkiintoisen havainnon. Keskityn tämän viikon blogissani esittelemään muutaman näistä trendeistä. …

1

Nyt meni ihan puuroksi

BLOGIT | Eat & Go

Viimeistään nyt kannattaa unohtaa tähän paikkaan kaikki jäljelle jääneet lapsuuden traumat iänikuisesta liisteripuurosta. Nyt syödään trendipuuroa!



Laadukasta take out -tunnelmaa New Yorkissa, osa 2

BLOGIT | Eat & Go

Tällä viikolla blogissa jatketaan New Yorkissa ja mennään sisälle ravintolaan syömään vähän paremmin – ja kalliimmin. Päätimme yhdessä matkakumppanini kanssa …


Laadukasta take out -tunnelmaa New Yorkissa, osa 1

BLOGIT | Eat & Go

Tämän viikon blogissa mennään ajassa puolitoista vuotta taaksepäin, marraskuun ensimmäiselle viikonlopulle vuonna 2013. Silloin juoksin ensimmäisen täyspitkän maratonini, New York …