Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Kuivalihaa, parsaa ja artisokkamunakasta

Hyvän ruoan parissa puuhaillessa tutustuu tuttuihinkin ihmisiin ihan uudella tavalla. Sitä paitsi ruoan äärellä hoituvat asiallisluontoisetkin asiat kepeämmin. Ryhmä ystäviäni – kutsutaan heitä nyt Hämmentäjiksi – kokoontui yhteen pohtimaan erilaisia luovia kysymyksiä. Aloitimme tapaamisen laittamalla yhdessä pientä iltapalaa.

Iltapalan järjestelyistä vastasi Hämmentäjien alaosasto Kuivalihamaistajat KLM, ja menu oli sen mukainen: kuivalihaa Saksasta, Suomesta, Espanjasta ja Italiasta sekä hieman kasviksia siihen oheen. Alkupalalihojen seuraksi varattiin tomaatista, mozzarellasta ja tuoreesta basilikasta koottuja annospaloja sekä patonkia ja artisokkamunakasta. Artisokkamunakkaaseen lisättiin makua antamaan myös basilikaöljyä ja ilmakuivattua kinkkua. Pääruoalla tarjottiin parmankinkkua parsan ja hollandaisekastikkeen kanssa.

Artisokkamunakkaita, erilaisia kuivalihoja ja tomaatti-mozzarellapaloja. Nam!

Toki kuivalihat olivat ajatuksella valitut ja erittäin maukkaat, mutta vasta yhdessä erinomaisen herkullisten kasvislisäkkeiden kanssa niistä tuli aivan lyömättömän hyvä yhdistelmä! Viiniksi näiden kanssa oli osuvasti valittu australialainen Plan B Shiraz (Alkon hinta 12,60 €). Jos jollekin ryhmän jäsenistä tulisi jonain päivänä tarve varasuunnitelmalle, niin tämän menun ympärille saisi ideoitua melko mainion tapasravintolan. Niin juu, loppuhuomautuksena sanottakoon, että myös luovat kysymykset tulivat ratkaistuiksi…

Alkupalat

Kuivalihaa ja tomaatti-mozzarellapaloja

kotimaista ilmakuivattua porsaanfilettä ohuina siivuina
kotimaista ilmakuivattua naudanfilettä ohuina siivuina
saksalaista ilmakuivattua kinkkua
serranon kinkkua
2 isoa tomaattia
200 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa
patonkia

1. Viipaloi tomaatti ja mozzarella. Asettele muutama siivu vuorotellen päällekkäin niin, että niistä tulee sopivia annospaloja. Lisää päälle tuore basilikan lehti. Asettele tarjolle.

2. Asettele kuivalihat tarjolle rullaksi käärittyinä tai muulla mukavalla tavalla.

3. Laita tarjolle myös patonkia.

Artisokkamunakas (12 kpl, neljälle)

12 kpl pieniä uuninkestäviä annosvuokia
2-3 rkl basilikalla maustettua oliiviöljyä

150 g artisokan sydämiä (öljyssä)
tuoretta basilikaa
2-3 siivua ilmakuivattua kinkkua
3 kananmunaa
1 rkl maitoa
valkopippuria
muskottipähkinää
50 g manchegojuustoa ohuina siivuina

1. Laita vajaa 1 tl basilikaöljyä pienien annosvuokien pohjalle. Lisää jokaiseen annosvuokaan pala artisokan sydäntä, tuoreen basilikan lehti sekä pieni pala ilmakuivattua kinkkua.

2. Vatkaa kananmunat kevyesti rikki ja lisää maito sekä mausteet. Kaada kananmunaseos vuokiin, älä kuitenkaan täyteen asti. Lisää päälle manchegojuuston viipaleet.

3. Paista munakkaita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Tulosta resepti

 

Parsaa ja parmankinkkua

(neljälle)

12 kpl vihreää parsaa
8 siivua parmankinkkua ohuina siivuina
3 dl valmista hollandaisekastiketta

1. Kuori parsat kevyellä kädellä ja poista kuiva kanta. Laita parsat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 10 min.

2. Parsojen kiehuessa valmista/lämmitä kastike.

3. Annostele lautasille kaksi siivua parmankinkkua, kolme parsaa ja sopivasti kastiketta. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Kuivalihaa, parsaa ja artisokkamunakasta”

  1. ns

    Yksinkertaista ja todellaherkullisen näköistä. Tuota voisi sovitella seuraaviin illanistujaisiin.
    En tiennytkään, että Suomestakin saa kuivalihaa, vai oliko kyseessä kylmäsavuja?


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo