Penan loki

BLOGIT | Penan loki

Hapankaalikeitto venäläiseen tapaan

Tämä tuhti talvinen keitto on peräisin Saksan maalta.

Sen täydellinen nimi on: ”Sydämellinen hapankaali- ja lihapullakeitto venäläiseen tapaan”.

En tiedä mikä siinä on venäläistä, mutta ehkä sillä halutaan korostaa keiton makujen voimakkuutta ja kaloripitoisuutta. Reseptissä lukee, että määrät on tarkoitettu 2 annosta varten mutta kyllä tavallinen suomalainen syö tästä määrästä vaimon kanssa vielä seuraavanakin päivänä, joten keittoa riittää hyvinkin 4-6:lle hengelle.

Tarveaineet:

1 litra vettä


300 g jauhelihaa (ei haittaa vaikka olisi hevosenlihaa mukana)
1 muna
2 rkl venhäjauhoja
1 sipuli

suolaa ja pippuria

350 g hapankaalia

1 sipulia
1 porkkana
125 g pekonia

3 ruokalusikallista tomaattimurskaa tai – sosetta

20 g voita
2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria

2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
persiljaa

Valmistus:

Keitä vesi padassa tai kattilassa. Sekoita jauheliha, muna, kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja ja yksi pieneksi silputtu sipuli taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta noin kahden sentin läpimittaisia pyöryköitä ja pane ne kiehuvaan veteen.

Lisää hapankaali ja keittele 15 minuuttia. Pilko toinen sipuli ja paista sitä yhdessä raastetun porkkanan ja pekonin kanssa paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja kaada seos soppaan. Keitä vielä 10 minuuttía. Sulata voi pannussa ja lisää kaksi ruokalusikallista jauhoja. Paista hetken ja lisää suurus keittoon. Lisää laakerinlehdet, mausta ja koristele hienonnetulla persiljalla. Jos haluat niin voit lisätä venäläisyyttä pienellä hapankermanokareella lautaselle.

Tulosta resepti

 

Kyllä sopan kanssa kävisi joku tuhtimpikin punaviini, mutta itse halusin kokeilla Suomen kansan suosikkiolutta eli Porin Karhua. Porin Karhu IV olut on jo vuosikausia ollut Alkon myydyin mallasjuoma. Kokeilin kaikkia kolmea vahvuutta ja kyllä toi miedoin III olut miellytti minua eniten. Ei ollut pahaa Väkevä Karhukaan, mutta sen ottaisin mukanani mieluummin vaikka saunaan.

Kommentoi