Jose's

BLOGIT | Jose's

Bulguria ja persiljaa salaattiin

Perinteinen libanonilainen tabboulé-salaatti valmistuu nopeasti bulgurista, tomaatista ja persiljasta. Tabboulén kanssa tarjoillaan myös erillisiä salaatinlehtiä, joihin jokainen ruokailija voi lusikoida ruokaa haluamansa määrän.

Jose pitää perinteisistä libanonilaisista ruokalajeista. Tällä kertaa valmistumassa on tabboulé-salaatti. Kuvat: TS/Juha Paju

 

Tabboulé

2 rkl bulguria
500 g tomaattia
2 isoa nippua persiljaa (hienonnettuna noin 1½ litraa)
100 g punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 tl sumakkia
ripaus suolaa
ripaus mustapippurijauhetta

salaatinlehtiä

Laita bulgur kolhoon. Kuutioi tomaatit ja sekoita ne bulgurin joukkoon. Hienonna persilja ja punasipuli ja yhdistä bulgur-massaan.
Lisää öljy, mausteet ja sekoita hyvin. Anna bulgurin imeytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Lado kulhon pohjalle salaatinlehtiä, lusikoi bulgursalaatti niiden päälle. Tarjoa lisäksi salaatinlehtiä, joihin jokainen voi annostella tabbouléeta.

Vinkki: Voit ostaa tomaatit kaksi päivää etukäteen ja antaa niiden kypsyä huoneenlämmössä. Bulguria ei kannata esikypsentää, muuten salaatista tulee vetistä.

Tulosta resepti

3 vastausta artikkeliin “Bulguria ja persiljaa salaattiin”

  1. Anne Kellomäki

    Tästä tuli uusi suosikkini!


  2. Jose

    Ihana, kiva kuulla 🙂


  3. Anne Kellomäki

    Kesäruokaa parhaimmillaan! Toi persilja täytyy tosiaan saada pienen pieneksi, pitäiskö käyttää jotain leikkuria että saa ihan silpuksi?


Kommentoi