Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Pinaattispagettia ja uppomunia

Meillä oli ystävät Espoosta käymässä. Kokattiin yhdessä ja tällaista herkkua syntyi! Uppomunien kanssa tarjottavan pinaattipastan ohje löytyi uusimmasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä (01/2013). Muokattiin kuitenkin hieman alkuperäistä reseptiä, muun muassa pekonia laitettiin runsaammin.

Uppomuna kruunaa pinaattispagettiannoksen

Uppomunien teko hieman jännitti, kun ei oltu aikaisemmin niitä kokeiltu. Pari onnistui ihan hyvin ja pari, noh, ei niin hyvin. Mutta annos oli kokonaisuudessaan oikein maistuva. Juuri tällaisena melko yksinkertaisena pasta onkin mielestäni parhaimmillaan!

-Kerttu

Pinaattispagetti ja uppomuna
4:lle

350 g spagettia
150 g salaattipinaattia
100 g pekonia
4 rkl voita
1,5 dl vastaraastettua parmesania
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Uppomunat:
4 luomukananmunaa
3 l vettä

1 rkl etikkaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tee uppomunat pastan kypsyessä. Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle siten, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko yksi muna pieneen kulhoon tai kuppiin. Tee keitinveteen pyörre esimerkiksi lusikalla. Kaada muna pyörteen keskelle ja keitä 3-4 minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperin päälle. Keitä loput munat samalla tavalla. Huuhtele pinaatit ja pilko pekonit. Ruskista pekoni pannulla rapeaksi. Lisää pannulle pinaatti ja voi. Kääntele seosta, kunnes se lämpiää. Yhdistä hyvin valutettu pasta, pinaattipekoniseos ja parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pastaannokset lautasille ja nosta uppomuna annosten päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman parmesania.

Tulosta resepti

Kommentoi