Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Maistelussa majoneesi

Kokkaamme usein kavereille kotitekoisia hampurilaisia. Ne voittavat grillien valmiit burgerit mennen tullen, varsinkin jos jaksaa tehdä sämpylätkin alusta asti itse. Jos kiire tai laiskuus yllättää, nappaamme mukaan usein myös valmiita kaupan hampurilaissämpylöitä. Ne saavat sopivan rapsakan pinnan, kun sämpylöitä kääntelee hetken kuumalla paistinpannulla.

Auran majoneesit kuuluvat ehdottomiin suosikkeihini. Yleensä valitsen perinteisen kurkku- tai paprikamajoneesin, mutta nyt sain testattavakseni uutuutta, chilimajoneesia. Sitten vain pystyyn hampurilaispainotteiset pikkujoulut!

Chili mietitytti itseäni aluksi, sillä en pidä kovin tulisesta ruoasta. Tässä majoneesissa chili ei kuitenkaan noussut esille voimakkaana, vaan siinä oli juuri sopivasti potkua. Chilistä pitävälle ystävälle majoneesi oli kyllä pieni pettymys: hampurilaisessa sen maku muistutti lähinnä vain paprikamajoneesia.

Testasimme vielä lopuksi majoneesia paljaaltaan, ilman mitään lisukkeita. Vertailimme paprika- ja chilimajoneesia keskenään, ja silloin ero nousi selkeästi esille. Chilillä maustetussa versiossa oli todellakin jytyä! Se ei vain noussut esille sämpylöiden, pihvien, vihannesten ja juustojen keskeltä.

Chilimajoneesi myydään 250 gramman pakkauksessa ja sen kuluttajahinta on noin 2,5 euroa.

Yksi vastaus artikkeliin “Maistelussa majoneesi”

  1. hyvänen aika sentään...

    Nähdään ensin vaivaa tekemällä burgerit itse sämpylöitä myöden ja sitten pilataan koko setti valmiilla esanssin makuisella sotkulla. Ei mitään järkeä tuossakaan, varsinkin kun sen majoneesin teko vie kolmisen minuuttia…


Kommentoi