Jose's

BLOGIT | Jose's

Josen äidin perunasalaatti

Tällä reseptillä tehty perunasalaatti tuo Josen mieleen kotimaan, Libanonin. Oman äidin reseptillä tehtyyn salaattiin tulee perunoiden lisäksi kirsikkatomaatteja ja papuja – ja tottakai Josen lempiraaka-ainetta, sitruunaa.

 

Josen äidin perunasalaatti

 

200 g keitettyjä viherpapuja
600 g keitettyjä perunoita
150 g kirsikkatomaatteja
80 g punasipulia
4 rkl hakattua tuoretta minttua

kastike
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
2 tl sumakkia
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

Keitä papuja hetken aikaa kattilassa ja liota sen jälkeen kylmässä vedessä. Pilko keitetyt perunat isoiksi kuutioiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne isoon kulhoon. Suikaloi punasipuli. Lisää hakatut tuoreet mintunlehdet ja sumakki. Leikkaa pavut pienempiin osiin ja lisää joukkoon. Sekoita raaka-aineet hyvin keskenään.
Valmistele kastike. Murskaa valkosipulinkynnet pieneen kulhoon. Lisää suola, valkopippuri, oliiviöljy ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. Lisää kastike perunasalaatin päälle ja pyöräyttä varovasti.
Anna salaatin levähtää hetken ajan ennen tarjoilua, jotta peruna imee sitruunan maun. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan kera.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Josen äidin perunasalaatti”

  1. Katja / Portobello

    Vaikuttaa herkulliselta, kokeilen tätä joskus!


  2. Jose

    Loistavaa! Kerro sit miten käy.


Kommentoi