Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Puolikkaat purkit yhteen

Iltapäivä, pieni makeannälkä ja jääkaapissa kaikenlaista avattua purkkia ja purnukkaa. No, siitähän ne keksinnöt aina syntyvät, mitä jääkaapissa kulloinkin sattuu olemaan. Ja hyviä aineita yhdistelemällä nyt harvoin saa aikaan mitään huonoa.

Loppuviikon ruuanlaiton jäljiltä jääkaapissa oli siis puolikas mascarpone-purkki (se toinen puoli oli tarvittu sitruunarisottoon), noin puolikas kuohukerma (siitä oli lorautettu kastikkeeseen) ja noin puolikas purkki vaniljakastiketta (sitä oli mussutettu omenapiirakan kanssa).

Lapoin mascarponen, kerman ja reilun desin vaniljakastiketta kulhoon ja vispasin kuohkeaksi.

Tärkeää on, että laittaa kaikki aineet yhteen heti. Joskus olen yrittänyt sekoittaa jo vatkattuun kermaan mascarponea, ja tulos on ollut ryynimäinen. Rahkahan sekoittuu kermavaahtoon ongelmitta, mutta mascarpone ei. Ainakaan minun käsissäni.

Mutta jos marcarponen ja kerman vatkaa alusta asti yhteen, rakenne on ihana. Kunhan ei vatkaa liikaa. Tulee tönkköä.

Vaniljakastike maustoi jälkkärin juuri sopivasti, lisäsokeria ei tarvittu.

Tämän – jostain syystä valkosuklaalta maistuvan – herkun kaveriksi sopivat varmasti melkein mitkä vain hedelmät tai marjat, meillä sattui olemaan viikunoita joten käytin niitä. Lohkoin ne jälkkärin pinnalle sellaisinaan, mutta jälkikäteen tuli mieleen että olisihan ne voinut vaikka kevyesti paistaakin.

Pinnalle rouhaisin vielä tummaa suklaata. Hyvää oli ja niin makeaa, että aika pieni määrä riitti.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo