Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Banaanikeikauskakku sopii kesän brunssille

Rakastan ranskalaisen keittiön konstailemattomia jälkiruokia. Tarte tatin, jossa pohja on paistettaessa päällä ja karamellisoidut omenat alla on yksi tällainen jälkiruoka.

Koska edellisestä tarte tatinin valmistamisesta ei ollut kauan aikaa ja muistin jostain lukeneeni banaaneista valmistettavasta keikauskakusta, päätin kokeilla banaanikakkua.

Banaanikeikauskakun voi siis valmistaa ranskalaisen keittiön klassikon tapaan. Tortun jujuna on myös sen käänteisessä valmistusmenetelmässä, jossa karamellisoituneet banaanit kumotaan lopuksi tarjoiluvadille ”oikein päin”.

Torttu sopii loistavaksi tarjottavaksi näin kesä-aikaan vaikka viikonlopun brunssille esimerkiksi kermakakkua paremman säilyvyyden takia. Kakku maistuu herkulliselta sellaisenaan, joskin kulhollinen kylmää mascarponevaahtoa lisänä kruunaa makunautinnon.

Mascarponevaahdon valmistus onnistuu helposti yhdistämällä sähkövatkaimella kulhossa saman verran mascarponea ja kermaa sekä maustamalla vaahto vaniljasokerilla.

-Mikko

Banaanikeikauskakku

kuudelle

200 g voita
2 1/2 dl voita
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
(2 rkl mantelilikööriä)

Kakkuvuoan pohjalle:

3 banaania
1 dl saksanpähkinöitä
50 g voita
3/4 dl vaalea siirappia

Koristeeksi:

appelsiinin kuorta raastettuna
syötäviä kukkia

Kuori banaanit ja leikkaa ne pituussuunnassa kahtia. Halkaise saksanpähkinät terävällä veitsellä kahtia. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen munat yksitellen vatkaten. Yhdistä ensin kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten nopeasti vaahtoon. Lisää lopuksi taikinaan valintasi mukaan myös mantelilikööri.

Leikkaa kakun pohjalle tuleva voi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Levitä voiviipaleet noin 24 cm:n vuoan tai uuninkestävän paistinpannun pohjalle. Kaada päälle siirappi. Aseta banaanit pohjalle vieri viereen tasainen puoli alaspäin. Ripottele päälle puolet saksanpähkinöistä ja halutessasi puolet raastetun appelsiinin kuoresta. Kaada viimeiseksi päälle kakkutaikina ja levitä tasaiseksi.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Jäähdytä kakkua noin 15 minuuttia ennen kumoamista suoraan tarjoiluvadille. Ripottele kakun päälle vielä halutessasi loput saksanpähkinöistä ja appelsiinin kuoresta ja asettele päälle syötäviä kukkia koristeeksi.

2 vastausta artikkeliin “Banaanikeikauskakku sopii kesän brunssille”

  1. Mari

    Nam. Näyttääkin herkulta. Terkut! Mari. : )


  2. Mikko Kapanen

    Kiitos ja maistuu myös herkulliselta:)


Kommentoi