Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Gluteeniton mantelikakku taltuttaa keskitalven makeanhimoa

Tässä kohtaa talvea minuun iskee jostain syystä hillitön makeanhimo! Onneksi esimerkiksi tällainen gluteeniton mantelikakku sopii erinomaiseksi keskitalven makeanhimon taltuttajaksi.

Keskitalvi on myös aurinkoisten appelsiinien sesonkiaikaa ja auringon tuomaa valoa alkaakin viimeistään nyt kaipaamaan. Myös tässä kakussa maistuu appelsiini.

Mantelikakun makukokemusta kannatta täydentää tarjoamalla sen kanssa täyteläisen makuista mascarponevaahtoa. Kakku valmistuu nopeasti, mutta appelsiinilohkojen kuivaamiseen kannattaa varata vuorokausi aikaa.

Aurinkoisia kelejä!

-Mikko

Mantelikakku

400 g mantelijauhetta
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ appelsiinin kuori
1 rkl hunajaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi. Mittaa mantelijauhot kulhoon. Riko munat yksitellen sekoittaen joukkoon. Lisää tämän jälkeen loput aineet. Sekoita tasaiseksi mielellään puuhaarukalla.

Asettele leivinpaperi piirakkavuoan sisälle ja kaada sekoitettu taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla ensin noin 20 minuuttia, jonka jälkeen uunin lämpötila lasketaan 120 asteeseen noin 30 minuutiksi. Ota kypsä kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä ennen koristelelua ja tarjoilua. Koristele sokeroiduilla appelsiininviipaleilla ja tarjoa kakku mascarponevaahdon kanssa.

Sokeroidut appelsiinit

1 appelsiini
2 dl vettä
1 dl sokeria

Pese appelsiini huolellisesti ennen sen leikkaamista puoliksi. Leikkaa puolikkaat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Älä käytä appelsiinin kantapaloja.

Mittaa teflonpannulle vesi ja sokeri. Lisää joukkoon appelsiinin viipaleet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna nesteen kiehua ensin kovalla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen keittämistä jatketaan miedommalla lämmöllä appelsiineja ajoittain kääntelemällä vielä noin puoli tuntia.

Nosta appelsiinin viipaleet leivinpaperin päälle kuivamaan noin vuorokaudeksi.

Mascarponevaahto

250 g mascarponejuustoa
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja sekoita se mascarponejuustoon. Mausta vaahto vaniljasokerilla.

Kommentoi