Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Tontonton-suklaapiiras

Jos haluaa haasteita elämäänsä, kannattaa kokeilla gluteenitonta leivontaa. Lopputulokset ovat kauniisti sanottuna vaihtelevia. Taikinasta voi tulla mitä tahansa kivikovan ja täysin vetelän väliltä, ja onnistunutkin taikina voi käyttäytyä oudosti uunissa.

Homma vaikeutuu lisää, jos pitää leipoa ilman maitotuotteita ja munia. Silloin taikinoiden rakennetta on entistä vaikeampi saada kohdalleen.

Koska nämä ongelmat ovat varsin tuttuja, tervehdin ilolla Gluteeniton maailma -tuotemerkin lanseeraamaa Luomu Brownies -nimistä suklaapiirasta.

Olen tehnyt tänä vuonna markkinoille tulleen, sekoita ja paista -henkisen piiraan kolmesti. Kaksi kertaa niin, että käytin maitoa ja munia, kerran nesteenä oli riisimaito ja munan tilalla perunajauhoa. (Pakkaus suositti soijajauhoa, mutta piirasta söi soija-allergikko, se piti unohtaa).

Joka kerta lopputulos oli hyvä, piiraasta tuli kostea ja mehevä. Ilman maitoa leivottu piiras oli jotenkin tiukempi ja suklaisempi, maidolla ja munilla tehty kuohkeampi ja miedomman makuinen. Joka kerta lopputulos on maistunut sekä erikoisruokavaliota noudattaville että muille.

Pakkaus on mainio erityisesti silloin, kun haluaa tarjota kylään tulevalle keliaakikolle/allergikolle jotain kotitekoista, mutta ei ostaa kaappiin tuotteita, jotka jäisivät ehkä käyttämättä. Pakkauksessa kun on valmiina kaikki tarvittavat kuivat aineet.

Piiraan kanssa sopivat mainiosti marjat sekä jäätelö, vaniljakastike tai kerma – tai jokin niiden tyyppinen, kasvipohjainen tuote.

 

P.S. Ja se nimi: arvasitte varmaan: gluteenTON, maidoTON, munaTON. Siis tontonton.

 

Tässä juttusarjassa maistellaan ja testataan uutuustuotteita.

2 vastausta artikkeliin “Tontonton-suklaapiiras”

  1. Leipuri

    En ole huomannutkaan tällaista tuotetta kaupassa, vaikka siskoni on keliaakikko. Kiitos vinkistä, menee kokeiluun!


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo