Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Halloweenin hauskimmat hämähäkkikeksit

Meillä ei ollut minkäänlaisia aikeita viettää halloweenia, mutta perheen nelivuotias päätti toisin. Itse asiassa kyselyt siitä, milloin pidetään halloween-juhlat, alkoivat jo kuukausia sitten. En tiedä mistä pojan innostus juuri halloweenia kohtaan on alun perin lähtöisin, mutta tärkeää se tuntuu olevan! Kun kyselin millaiset juhlien tulisi olla, oli vastaus heti valmiina: ”Koko koti täytyy koristella kaikilla halloween-jutuilla ja seinätkin voisi maalata mustiksi (Huh!), sitten syödään hämähäkkikeksejä ja kakkua ja karkkia, ja sitten pitää olla vielä se kurpitsa, jolla on naama, ja sinne laitetaan kynttilä”.

Eihän siinä auttanut muu, kun napata seuraavalta kauppareissulta kainaloon pari kurpitsaa sekä ainekset leipomisia varten. Seinät pysyvät kyllä edelleen valkoisina, mutta vähän mustaa serpentiiniä ja pari pahvilepakkoa kuitatkoot koristelupuolen.

hamahakkikeksit1
Hämähäkkikeksit saivat inspiraationsa kaupan irtokarkkihyllystä, mistä olisikin löytynyt kroppia jos jonkin näköisille ötököille. Isoimmille hämähäkeille löysin valmiita sokerikoristesilmiä ja lopuille tein silmät syötävistä koristehelmistä. Valkoisiin koristehelmiin tein pienet pupillit hammastikun ja mustan elintarvikevärin avulla. Jaloiksi pursotin sulatettua suklaata sekä valkoista ja mustaksi värjättyä sokerikuorrutetta. Hämähäkkien pohjina toimii perinteiset Hanna-tädin keksit, joita leivottiin yhdessä lasten kanssa.

hamahakkikeksit3
Mitäs pidätte? Aika hauskoja vai mitä? Hurjan hauskaa halloweenin aikaa kaikille!

 

Hämähäkkikeksithamahakkikeksit4

40 kpl

100 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1,5 dl perunajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa

Koristeluun:
n. 40 (pyöreää) karkkia
valkoista sokerikuorrutetta
mustaa elintarvikeväriä
tummaa suklaata
koristesilmiä ja/tai /-helmiä

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja kerma. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan samalla sekoittaen. Anna taikinan levätä jääkaappissa puolisen tuntia. Jaa taikina kahtia, rullaa tasapaksuiksi tangoiksi ja jaa ne yhteensä neljäänkymmeneen yhtä suureen osaan. Pyörittele palloiksi ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat kevyesti ruskistua. Paina karkit varovasti juuri uunista tulleiden keksien keskelle (varo ettei keksi halkea). Anna jäähtyä ja koristele mielesi mukaan sokerikuorrutteella, sulatetulla suklaalla, koristesilmillä ja/tai -helmillä.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo