Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Kesäinen sokerikakku grillattuna

Sokerikakku on helppo ja nopea valmistaa. Valmistuksen suurimpana haasteena on oikean paistoajan ajoittaminen riittävän kuohkeuden ja kauniin paistovärin saavuttamiseksi.

Tässä ohjeessa halutaan toisenlainen lopputulos. Valmis ja jäähtynyt kakkupohja grillataan tai paistetaan vielä pannulla ennen koristelua, jolloin kakun pinnasta tulee rapea ja grillatun näköinen.

Kakun kanssa voi tarjolla tuorejuusto-kermavaahtoa sekä paljon tuoreita mansikoita.

Kesäterveisin,
Mikko

Grillattu sokerikakku

2 munaa
2 dl sokeria
50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 raastettu sitruunan kuori

Mascarpone-vaahto:
1 1/2 dl kuohukermaa
150 g mascarpone-juustoa
2 rkl sokeria
1/2 tl aitoa vaniljasokeria
koristeluun tuoreita mansikoita, sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vatkaa vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää maito raastettu sitruunankuori. Kiehauta ja nosta jäähtymään. Sekoita voimaito-seos munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauho, leivijauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Voitele kakkuvuoka ja lisää vuokaan taikinaseos. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Vatkaa kerma kevyesti kulhossa mascarpone-vaahtoa varten. Lisää sokeri, juusto ja vaniljasokeri. Vatkaa seos tasaiseksi. Grillaa tai paista sokerikakkusiivut voissa pannulla hetken kummaltakin puolelta. Asettele tarjoilulautasille. Koristele kakkusiivut nokareella mascarpone-vaahtoa, tuoreilla mansikoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Kommentoi