Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Myslipatukat ilman uunia

Myslipatukat ovat kätevä välipala, sillä niitä on helppo napata tarvittaessa myös matkaan mukaan. Aiemmin olen tehnyt joitain kertoja myslipatukoita uunissa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla raakaversioita, jotka valmistuvat helposti ilman uunia. Ja hyviähän niistä tuli, maistuvat nirppanokkaiselle perheen pienimmällekin!

Myslipatukat

Makua ja rakennetta antamaan käytin näissä kuivattuja karpaloita ja kurpitsansiemeniä, mutta myös muut siemenet, kuivatut marjat ja hedelmät sekä erilaiset pähkinät sopivat joukkoon erinomaisesti. Osan kaurahiutaleista voi halutessaan korvata muilla hiutaleilla tai heittää joukkoon vaikka pienen määrän leseitä tai chian siemeniä. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla, tätä ohjetta on helppo varioida omien suosikkimakujen tai kaapista löytyvien pussinpohjien mukaan!

Myslipatukat ilman uuniamyslipatukat

n. 30 kpl

5 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl kurpitsansiemeniä
1,5 dl kuivattuja karpaloita
1,5 dl pähkinävoita (smooth)
1-1,5 dl juoksevaa hunajaa

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja karpalot. Sekoita toisessa kulhossa pähkinävoi ja 1 dl hunajaa. Kaada pähkinävoi-hunajaseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi esim. puukauhalla. Lisää tarvittaessa hunajaa, jotta saat aikaiseksi tiiviin massan. Kippaa massa voipaperilla vuorattuun (n. 20 x 30 cm) vuokaan. Laita päälle toinen voipaperi ja painele massa tasaiseksi levyksi. Mitä tiukemmaksi painat, sitä vähemmän murenevia patukoita saat. Siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Tulosta resepti

Kommentoi