Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Sadepäivän parempi pannukakku

Tänään ollaan vietetty lasten kanssa oikein kunnon sadepäivää. Aamulla käytiin ulkoilemassa, pomppimassa lätäköissä, keräilemässä keppejä ja tekemässä mutavellikakkuja. Ulkoilun jälkeen on otettu rennosti neljän seinän sisällä, pidetty takassa tulta, rakenneltu legoja ja otettu pienet päiväunet.

Meidän kolmevuotias toivoo varmaan joka toinen päivä, että leivottaisiin jotain. Tänään en sitten voinut vastustaa pyyntöä ja unien jälkeen alettiin tehdä pannaria. Olen tottunut tekemään kahta vähän erityyppistä pannukakkua ja tänään tehtiin sitä parempaa, joka on pinnasta ihanan rapea ja silti sisältä pehmeä.

Pannukakku

Kun pannukakku oli uunissa isoveli kysyi pienemmältä: ”Eikö ollutkin hyvä keksintö, että leivottiin pannukakkua?”, johon pienempi ”Joo, kakkuu!”. Tuolla ne nyt mussuttaa pannaria ”retkellä” olohuoneen lattialle levitetyllä viltillä ja katsoo päivän Pikku Kakkosta. Mun pienet 🙂

Parempi pannukakkuPannari

pellillinen

2 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa rasvaa

Lisäksi
mansikkahilloa
vaniljarahkaa tai smetanaa

Vatkaa munat kevyesti ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munamaidon joukkoon. Lisää juokseva rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista puoli tuntia 225 asteessa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa lämpimänä hillon ja rahkan kanssa.

Tulosta resepti

Kommentoi