Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Appelsiini-valkosuklaakerrosherkku

Appelsiini-valkosuklaaherkku
Teksti & kuva © Virve Nyyssönen

Näin appelsiinien sesonkiaikaan suomalaisten C-vitamiinivarastot täydentyvät näppärästi sitrushedelmillä. Mutta appelsiinit piristävät ruumiin lisäksi myös mieltä. Käytän appelsiineja leikkokukkien tavoin. Pinoan niitä kauniisiin kulhoihin tuomaan kotiin oranssia energiaa. Väriterapiaa helpoimmillaan! Ja mikä parasta, nämä somisteet voi käytön jälkeen syödä.

Yksi hyvä tapa on pyöräyttää appelsiinit valkosuklaan sekaan. Vaikka viis veisaisi vitamiineista, on maku ainakin mitä mainioin!

Tämä kehittelemäni jälkiruokaherkku koostuu kahdesta erilaisesta kerroksesta, appelsiini-valkosuklaamoussesta ja appelsiini-mantelihyveestä. Ohje on superhelppo, ainekset ovat simppelit ja vain kerma vaatii vatkaamista.

Appelsiini-valkosuklaakerrosherkku (4:lle)

Appelsiini-valkosuklaamousse
100g (sitruuna)valkosuklaata
200g maustamatonta (tai appelsiini)tuorejuustoa
2dl vispikermaa
½ appelsiini

Appelsiinihyve
2 appelsiinia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
kourallinen kokonaisia manteleita

Tee ensin appelsiini-valkosuklaamousse:

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Koverra ½ appelsiinin sisus ja vatkaa se tuorejuuston sekaan. Lisää sitten sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi kermavaahto seokseen. Laita valmis mousse jääkaappiin odottamaan.

Valmista sitten appelsiinihyve:

Pilko mantelit karkeaksi rouheeksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne kiekoiksi. Sulata voi pannulla, lisää sitten sokeri ja mantelirouhe. Kääntele kunnes mantelit ovat hieman paahtuneet. Lisää sitten appelsiinikiekot ja karamellisoi niitä hetki pannulla. Nosta hyve jäähtymään.

Kokoa annosmaljoihin vuorotellen valkosuklaamoussea ja appelsiinihyvettä. Nautitaan kylmänä.

-Virve-

Tulosta resepti

Vinkki! Appelsiinihyve sopii mainiosti myös lettujen ja jäätelön kaveriksi.

Kommentoi