Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Lakritsi liittoutuu viinin kanssa

Viinin kanssahan voi käytännössä syödä ihan mitä tahansa, vai mitä? 😉

Viinin ja lakritsin yhdistäminen kuulosti silti aika mielenkiintoiselta idealta, joten osallistuin Turun ruoka-ja viinimessujen aikana järjestettyyn Fazerin tastingiin. Se oli rakennettu yrityksen uutuuslakujen ympärille.

laku 3Viiniasiantuntija, viinikouluttaja Terhi Karhu oli valinnut makuparit, joista ehdoton oma suosikkini oli suolainen ja vähän kirpeä Smooth salmiak -niminen laku ja täyteläinen, tanniininen Masi Campofiorin -punaviini.

En tiedä, miten monta lasillista ja palaa makuyhdistelmä kestää ennen kuin tulee raja vastaan, mutta ainakin maltillisen kokoinen tasting-lasillinen viiniä ja 5-6 lakupalaa oli erinomainen setti.

Itse kehittelisin tastingia kotona vielä niin, että tarjolla olisi suklaata ja lakua ja viiniä!

Tässä muutkin tastingin makuparit – mielestäni kaikki olivat mainioita.
 
Madagascar vanilla -lakritsi ja presecco – Desiderio Jeio Prosecco Brut
Sof caramel -laku ja valkoviini – Norton Sauvignon Blanc Cosecha Tardia
Soft original -laku ja punaviini – Gnarly Head Old Vine Zin

Hyvää viikonloppua,
– Heli

Kommentoi