Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Aamiaista päivälliseksi – Brinner

Brinner on iltapäivällä brunssiakin myöhemmin tarjoiltu aamiaisen ja päivällisen yhdistelmä. Urban Dictionary määrittelee sanan brinner normaaliin päivällisaikaan nautittavaksi tarkoitetuksi aamiaiseksi – Kuulostaa siis todelliselta unikeon unelma-aterialta!

raaka-aineet

Tällaisen iltapäivän aterian valmistamiseen kannattaa  – jo aterian tarjoilu-ajankohdan mukaan – panostaa normaalia enemmän aikaa ja vaivaa. Brinner voi olla makuhermoja hivelevä gourmet-ateria.  Se voi myös aivan yhtä hyvin olla taloustarkan nuukailijan nerokas tapa yhdistää kaksi ateriaa yhdeksi edulliseksi ateriakokonaisuudeksi. Brinner on juuri sellainen kuin siitä haluaa.

Parhaimmillaan Brinner maistuu tietenkin kotona, mutta siihen voi törmätä myös maailman huippuravintoloiden ruokalistoilla. Ravintoloiden listoilta Brinner-annoksen voi tunnistaa otsikon ”All Day Breakfast” -alta.

Salsa

Uuniinkuva ylhäältä

Brinner -terminä on ikuistettettu myös valkokankaalle elokuvassa Juno. Pääosan esittäjän Pauline Bleekerin äiti lausuu elokuvassa tyttärelleen seuraavan klassikkovirkkeen tämän yrittäessään luistaa osallistumasta perhepäivälliselle; ”But Pauline, it´s your favourite – breakfast for dinner!

Esittelen nyt vähän vaativamman brinner -aterian ohjeen, meksikolaistyppisen avocado-maissikakku-brinnerin. Annos on todella maistuvaa ja herkullista.

Aikaa annosten valmistamiseen minulta kului esivalmisteluiden jälkeen noin 30 minuuttia. Koin haasteellisena uppomunien keittämisen. Täältä löytyy kuitenkin hyvä ”et voi epäonnistua” -ohje uppomunien keittämiseen, jota myös itse käytin.  Aikaa ja vaivaa voi säästää myös ostamalla salsakastikkeen valmiina kaupasta.

Annoksesta saa vielä vähän miehekkäämmän ja proteiinipitoisemman lisäämällä avocadon ja uppomunan väliin rapeaksi paistettua pekonia. Ei muuta kuin odottamaan vappua. Nukutaan pitkään ja nautitaan vappubrinner!

Toivotan kaikille oikein mukavaa vappua!Justi Do It New York

– Mikko

 

Avocado-maissikakut uppomunalla ja salsalla

neljälle hengelle

Salsaan:

1 tlk (460 g) paahdettua paprikaa
1 keskikokoinen shalottisipuli
1 vihreä chili
1 tl korianteria
yhden limen mehu

Maissikakkuihin:

300 g raejuustoa
3 munaa
1 prk (340 g) säilykemaissia
1 valkosipulinkynsi
3 dl vehnäjauhoja
½ tl savustettua paprikajauhetta
1 tl kuminaa
1 tl korianteria
½ tl ruokasoodaa
paistamiseen auringonkukkaöljyä

Tarjoiluun:

4 munaa
2 keskikokoista avocadoa
80 g rucolaa
2 limea
1 dl väkiviina-etikkaa

1. Valmista salsa sekoittamalla kaikki ainekset yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta salsa ja laita se jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat maissikakkuja.

2. Valmista maissikakut sekoituskulhossa lisäämällä kulhoon aluksi raejuuston ja munat. Sekoita, kunnes seos on pehmeää. Lisää seokseen jatkuvasti sekoittaen vielä maissit, korianteri ja valkosipuli. Sekoita jauhot, ruokasooda ja loput mausteet keskenään ja lisää seos taikinaan jatkuvasti sekoittaen. Mausta vielä limen mehulla.

3. Kuumenna auringonkukkaöljy paistinpannulla kuumaksi. Lisää pannulle taikinaa ruokalusikkaa käyttäen. Yhteen kakkuun menee noin kolme lusikallista taikinaa ja pannulle pitäisi mahtua kerrallaan kolme kakkua. Paista kakut kullanruskeiksi noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita valmiit kakut uuniin (matalaan lämpöön) odottamaan tarjoilua ja paista lisää kakkuja.

4. Kiehauta vesi poreilevaksi ja kaada joukkoon etikka. Riko huoneenlämpöinen muna kahvikuppiin ja liu´uta sen jälkeen varovasti poreilevaan veteen. Keitä noin neljä minuuttia, jolloin valkuainen hyytyy ja keltuainen jää löysäksi. Nosta muna vedestä varovasti reikäkauhalla. Poista ylimääräinen valkuainen munan ympäriltä.

5. Pinoa kolme maissikakkua kerroksittain lautaselle. Lisää kakkupinon päälle avocadon viipaleita ja uppomuna päällimmäiseksi. Mausta uppomuna vielä rouhitulla mustapippurilla. Koristele annos rucolalla. Tarjoile salsan ja limen lohkojen kera.

Resepti BBC Good Food magazine -lehdestä, Tammikuu 2015

Tulosta resepti

 

 

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo