Kantapöydän plokkari

BLOGIT | Kantapöydän plokkari

Tervetuloa oluen maailmaan

Kirjoittaja ja hiukan alan rekvisiittaa.
Kirjoittaja ja hiukan alan rekvisiittaa.

Kaikki alkaa yleensä jostakin. Uusi asia on aina alku jollekin, mikä saa päättymään tietyn aikakauden ja toinen alkaa. Aikajanaan ilmestyy uusi piste, joka erottaa menneen tulevasta. Muistatko, kun opit ajamaan polkupyörää taikka muun tällaisen aikaa erottavan ja määrittävän tuokion?

Itselleni tämän Turun Sanomien blogin tekeminen teille rakkaat lukijat on edellä kuvatun kaltainen virstanpylvä. Jokin on peruuttamattomasti ohi ja jokin toinen samalla alkaa. En ole koskaan pitänyt blogia enkä julkaissut internetissä mitään. Jännitystä siis roppakaupalla ilmassa.

Pyrkimyksenäni on, että tämän blogin lukijoille esitellään oluen maailma sen kaikissa vivahteissa. Tarkoituksena on kertoa lukijoille sanoin ja kuvin oluen – tuon monipuolisen ja maukkaan juoman – kaikista ulottuvuuksista. Kirjoituksissani tulen käsittelemään olutta, olutkulttuuria ja olutruokaa leveällä ja lavealla otteella. Tämä tarkoittaa kaikennäköisiä kirjoitelmia itse tuote-esittelyistä olutkirja-arvosteluihin ynnä paljon muuta.

Kunnianhimoinen tavoitteeni on että tämä kirjoituskokoelma olisi kipinä lukijoille oman tutkimusmatkan aloittamiselle oluen ihmeelliseen maailmaan. Ole oman olutretkesi Indiana Jones!

Virtuaalikrouvissani on sana vapaa, ja toivottavasti pöydässä käydään iskevää jutustelua tuopin ääressä. Tervetuloa oluen maailmaan.
 

TERVEHDYS TUKHOLMAN KANSAINVÄLISILTÄ OLUT- JA VISKIFESTIVAALEILTA

Nousin torstai-iltana 2.10. Viking Graceen, jolla oli tehtävä kuljettaa minut Tukholman kansainvälisille olut- ja viskifestivaaleille. Laivamatka sujui kommelluksitta, ja nautin laivan baarissa muutaman maltaisen. Perjantaiaamuna heräsinkin virkeänä kuningaskunnan pääkaupungin ytimessä.

Terveisiä tamperelaisillekin lukijoille.
Terveisiä tamperelaisillekin lukijoille.

Tukholman kansainväliset olut- ja viskifestivaalit pidetään syys-lokakuun vaihteessa parina peräkkäisenä viikonloppuna. Tämän syksyn päivämäärät olivat 25.–27.9. sekä 2.–4.10. Olin jälkimmäisenä viikonloppuna liikkeellä festivaaleilla.

Nämä messut ovat lajiaan yhdet Euroopan suurimmista, ja esillelaittajia oli paikalla kolmatta sataa. Messupaikkana toimivat Nackan vanhat messuhallit Tukholman keskustasta katsoen itään Johannesdahlin rannassa. Messukeskuksen punatiilinen ja vanha arkkitehtuuri loivat ihanteelliset kulissit tapahtumalle.

Yksi ilta oli aivan liian niukka aika tutustua kyseisten festivaalien kaikkia aisteja fasinoivaan tarjontaan. Pienen raapaisun sain silti kasaan ja suosittelen erittäin lämpimästi tätä tapahtumaa kaikille oluen ystäville. Matka Tukholmaan ainakaan Turusta ei ole millään tavalla kohtuuton, eikä laivalla tehden kovin kalliskaan. Ja laivallahan voi jo virittää makunystyrät Tukholman maistiaisille.

Maistiaisia oli tarjolla jos jonkinsorttista, mutta yritin keskittyä ruotsalaisten pienpanimoiden tuotteisiin. Ruotsi on nykyään äärimmäisen hieno olutmaa, jossa pien- ja mikropanimotoiminta kukoistaa ja uutuudet ovat toinen toistaan rapsakampia.

On sääli, että tästä hienosta tuoteperheestä niin vähän tuodaan tänne ja sekin vähä mitä tuodaan on sieltä yllätyksettömältä reunalta. Lisää ruotsalaisista pienpanimo-oluista myöhemmin.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo