Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Mustikkajuustokakkukupposet

Oma maa mansikka, muu maa mustikka, niinhän sitä sanotaan. Onneksi meidän pensasmustikat ovat todella hyviä, vaikka sitä tietysti toisinaan toivoo, että pakkasesta löytyisi edes yksi pieni purnukka rakkaudella kerättyjä metsämustikoita.

Meidän pensasmustikat syödään yleensä tuoreeltaan sellaisenaan. Muutaman pensasmustikan säästyminen aamupuuron päälle on haasteellista, sillä niitä tulee napsittua suoraan pensaista työn teon ohessa. Viime viikolla pystyimme vastustamaan marjojen kutsua kotiin asti ja tein jälkiruuaksi BBC Good Foodin reseptin mukaan mustikkajuustokakkukupposet.

Mustikkajuustokakkukupposiin tulee juustokakun peruselementit, mutta se kootaan eri järjestyksessä kuin tavallinen kakku; kupposen pohjalle laitetaan muhentuneet mustikat, joiden päälle murustetaan keksi ja päällimmäiseksi laitetaan juustotäyte. Kupposen kruunaa crème brûléesta lainattu rapea sokerikuorrute. Dinner partyille tämä on loistava resepti, sillä tämän voi tehdä jo päivää ennen valmiiksi sen lisäksi, että tämä on helppo, nopea ja maittava jälkiruoka. Kaiken lisäksi tästä ei tarvitse edes potea huonoa omaatuntoa, sillä tämä herkku on jälkiruokavalikolla terveellisemmästä päästä.

Terkuin
Saara

P.S. Toispual puutarhaa löytyy muuten myös Facebookin ja Instagramin (@allotmenteersmrandmrsv) puolelta. Käykää ihmeessä katsomassa!

Mustikkajuustokakkukupposet

neljälle

140 g mustikoita
50 g sokeria
hyppysellinen kanelia
raastettua sitruunan kuorta ja ½ sitruunan mehu
1 tl maissijauhoa sekoitettuna 1 tl kylmää vettä
200 g maustamaton tuorejuustoa
150 g kreikkalaista jogurttia (0% rasvaa)
1 tl vanilja ekstraktia
4 Digestive keksiä
4 rkl ruskeaa sokeria

Laita mustikat ja 1 rkl sokeria, hyppysellinen kanelia ja sitruunan mehua kattilaan. Anna muhia kansi päällä noin 5 minuuttia, kunnes mustikat ovat pehmeitä. Lisää veteen sekoitettu maissijauho ja sekoita kunnes mustikkamuhennos sakeutuu. Jaa mustikkamuhennos 4 kahvikuppiin (tai muihin kuumuutta kestäviin astioihin) ja jätä viilentymään noin 10 minuutiksi.

Sekoita kulhossa loppu sokeri, tuorejuusto, jogurtti, vanilja ja raastettu sitruunan kuori. Lisää murennetut keksit mustikkamuhennoksen päälle ja jaa juustotäyte kupposiin. Suojaa kelmulla ja laita kupposet jääkaappiin tunniksi.

Laita uunin grillivastus päälle. Ripottele jokaiseen kupposeen juustotäytteen päälle 1 rkl ruskeaa sokeria. Jos haluat nopeuttaa sokerin karamellisoitumista, sumuta pieni määrä vettä sokerin päälle. Laita grillivastuksen alle, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Vaihtoehtoisesti karamellisoi sokeri puhalluslampulla.

Laita kupposet kylmenemään jääkaappiin 30 minuutiksi, jonka jälkeen ne ovat valmiit tarjottavaksi.

Resepti: BBC Good Food

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Mustikkajuustokakkukupposet”

  1. brysselinkaali

    ihanaa sanoo brysselinkaali


Kommentoi