Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Lyttypotut uusista perunoista

Kotimaista uutta perunaa odotellessa minulle kelpaa mainiosti ulkomainenkin. Tottahan se on, ettei maku ole mitenkään verrattavissa kotimaiseen uuteen perunaan, mutta kun pikkuperunoita jo tekee mieli, niin jotain pitää keksiä.

IMG_9108

Kun minulla sitten oli kotona pussillinen suht mauttomia espanjalaisia perunoita, muistin ruokalajin nimeltä lyttypotut. Niihin taisin tutustua aikoinaan Jamie Oliverin innoittamana, ja edellistalvena löysin ne uudelleen Rouva Raadelman blogin myötä. Käytin reseptiä tuon tuostakin, sillä Pirkka-sarjassa oli harmaassa pussissa myytäviä pikkuperunoita, joita pystyi kypsentämään mikrossa. Enää niitä ei valitettavasti löydy.

Harmi, sillä lyttypotut ovat kiireiselle ruuanlaittajalle jotenkin hermojaraastava ruoka. Ensin pestään, sitten keitetään, sitten lytätään ja taas kypsennetään. Aikaa tuhraantuu melkoisesti.

Mutta lopputulos on vaivan väärtti, lupaan!

Kokkasin näitä viikonloppuna kiireessä, ja syödessäni harmittelin, etteivät maistu ihan yhtä hyvältä kuin muistin. Syy selvisi kun syötyäni vilkaisin reseptiä uudelleen. Olin unohtanut loppumarinoinnin.

No, ensi kerralla taas.

 

Heli

 

PS Jos sinulla on ruokablogi, olethan huomannut Neitsytperunafestivaalien blogikilpailun?

Bloggaus voi olla resepti, ateria, kuva, video, tarina tai runo, mutta siinä pitää huomioida varhaisperuna tavalla tai toisella. Tuotos pitää julkaista blogissa 12.6. klo 12 mennessä. 

Ohjeet: ”Raadin valitsema pottumaisin ja mitä mainioin NPF-bloggaus saa arvoisensa tunnustuksen festivaalin avajaisissa Panimoravintola Koulun pihalla 13.6 klo 14, jolloin voittaja julkistetaan. Kannustamme luovuuteen ja rohkeaan heittäytymiseen. Ilmoittaudu NPF2014 -blogikilpailuun 9.6 mennessä pistämällä postia osoitteeseen mari@kaffeli.fi”

Allaoleva resepti on muokkailtu Rouva Raadelman nettisivulta löytyvästä reseptistä.

 

IMG_9122Lyttypotut
(kahdelle)

 

10-15 pientä pientä perunaa
1-2 valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (jos on)

 

Keitä perunat puolikypsiksi. Kaada vesi pois ja siirrä perunat leivinpaperista muovattuun ”pesään”. Lorauta päälle öljyä, hienonnetut valkosipulinkynnet (sekä hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi rosmariinia). Pyörittele, kunnes perunat ovat kauttaaltaan öljyn peitossa. Lyttää jokainen peruna kevyesti esimerkiksi pienellä kauhalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ovat mukavan kypsiä.

Tarjoile, tai lisää joukkoon vielä marinadi ennen tarjoilua.

Marinadiin tulee viisi ruokalusikallista oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa ja 2 rkl Dijon-sinappia. Sekoita ne keskenään ja lurauta porrujen päälle.

Tulosta resepti

 

Kommentoi