Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Grillattu valkohomejuusto on syntisen hyvää

Sain taannoin viettää iltapäivää hurmaavassa herraseurassa, kun minut kutsuttiin tänä vuonna 50 v täyttävän Turun Juustoseuran vuosikokoukseen kertomaan työstäni.

Arvelin, että minulta kysyttäisiin heti kärkeen, milloin TS:n ruokasivulla on ollut viimeksi juttua juustoista, joten päätin valmistautua.

Kun kaivelin arkistoja, silmiini osui yksi suosikkireseptini, grillattu valkohomejuusto. Sitä helpompaa alkuruokaa ei taida olla! Seuraksi ei tarvita kuin patonkia, jota voi dippailla sulaan juustoon. (No okei, ehkä tarvitaan myös lasillinen kylmää valkoviiniä.)

Ensimmäisellä kerralla pelotti laittaa juustokiekko suoraan grilliin. Pelkäsin, että se tarttuisi kiinni, kuumentuisi sekunnissa ja valuttaisi sisuksensa grillin sisään tai homma epäonnistuisi jotenkin muuten. Mutta ei. Tämä toimii. Kaloreitahan tässä on vaikka muille jakaa, mutta mitäpä siitä 😉

Taidan tuikata tällaisen grilliin jo keskiviikkoiltana – eläköön arkipyhät!

 

Mukavaa viikkoa,

Heli

Alkupala, iltapala, pikkusuolainen. Grillattu juusto maistuu aina. Kuva: TS/Tara Jaakkola
Alkupala, iltapala, pikkusuolainen. Grillattu juusto maistuu aina. Kuva: TS/Tara Jaakkola

 

Grillattu juusto

 

patonkia

pieni kiekko valkohomejuustoa
öljyä
hunajaa
rosmariinia

Leikkaa patonki siivuiksi ja paista siivut grillin parilalla rapeiksi.

Valele juuston pinta oliiviöljyllä ja grillaa juusto ristikon päällä, noin pari minuuttia per puoli.
Nosta valmis juusto takaisin puiseen rasiaansa tai muuhun tarjoiluastiaan, valuta pinnalle hunajaa ja koristele rosmariinin neulasilla.
Tarjoa välittömästi patongin kera.

Voit valmistaa juuston myös uunissa, niin että poistat välipaperin ja laitat juuston takaisin puurasiaansa. Olen itse paistanut juutoa 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes se on sisältä valuvan pehmeää.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Grillattu valkohomejuusto on syntisen hyvää”

 1. Päivi Vuorinen

  Friteerattu Camembert on myös täydellisen hyvää. Itse teen sen helpolla ja kevyemmällä tavalla kuin mitä monet ohjeet neuvovat, ja silti lopputulos vie kielen mennessään.

  Eli yksi kokonainen pyöreä Camembert/syöjä
  paahtoleipää
  puolukkahilloa
  +
  korppujauhoja
  rypsiöljyä

  Kastele juusto hanan alla vedessä, pyöritä korppujauhoissa.
  Laita teflonpannulle tai kasariin sentin kerros öljyä, friteeraa, käännä varovaisesti kun alapuoli on saanut kaunista väriä, ja friteeraa toinen puoli.
  Laita juusto hellin ottein yhden tai kahden paahdetun leipäviipaleen päälle ja juuston päälle reilusti makeaa puolukkahilloa. Vie taatusti nälän ja on taivaallisen hyvää 🙂


Kommentoi