Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Kokataan Skans­sissa eli herkullinen lohiceviche Jessen tapaan

Puhelin kilahti aamulla klo 6.33.

”Kohta paukkuu resepti, sain juuri valmiiksi sen”, viestitti Jesse Söderlund.

Ja hetken kuluttua sähköpostin puolella oli lohicevichen resepti.

Kun sovimme muutama viikko sitten siitä, että Jesse tulisi kokkaamaan Skanssin Citymarketiin TS Ruoka –tapahtumaan, en ihan hahmottanut koko kuviota.

SkansS Ruoka –tapahtumassa JeKuva: TS/Juha Paju
Jessen Bahama-rusketus saa muut näyttämään aika kalpeilta. Kuva: TS/Juha Paju

Mutta näin se meni: Jesse saapui yhdeksän kuukauden työrupeamalta Bahamalta Suomeen keskiviikkona, hyppäsi torstaina töihin Skanssissa sijaitsevan ravintolansa Jesse´s Dinen lounasvuoroon, ajoi työpäivänsä päätteeksi tukkuun hakemaan aineksia perjantain kokkishowta varten ja meni tänään perjantaina työpaikalleen aamuviiden jälkeen hiomaan reseptiikkaa valmiiksi.

Sitten hän hoiti ravintolansa lounaan, tuli välillä vetämään kokkishown ja lähti takaisin töihin jatkamaan illan catering-tilausta.

Silläkin uhalla, että blogini nimeksi voisi kohta vaihtaa Ylistyslaulu kokeille, sanonpa vain, että aikamoista. Tehköön perässä ken pystyy!

Jessen resepti sai vuolaita kehuja asiakkailta ja paikalla piipahtanut, aina yhtä ihana Rouva Raadelma sanoi tämän olevan parasta cevicheä mitä hän on ikinä syönyt.

Ei kannata siis pelästyä vierasperäistä nimeä, vaan kokeilla reseptiä rohkeasti! Kasvikset ja limen hapon kevyesti kypsentämä lohi toimivat nimittäin yhteen loistavasti.

Tähän ruokaan voi lisätä esimerkiksi kypsää varhaisperunaa tai parsaa, ja muutenkin vaihdella kasviksia. Resepti on maidoton, ja jos saaristolaisleivän jättää pois tai tarjoilee erikseen, se on myös gluteeniton.

Tämä värikäs ruoka sopii mainiosti esimerkiksi ylioppilasjuhlien tai muiden kesäisten juhlien noutopöytään. Sen voi tarjoilla myös esimerkiksi taco-kuorista.

terveisin Heli

 

 

Lohiceviche a la Jesse

 

jesse_2½ dl tomaattia

½ dl punasipulia

½ dl kurkkua

½ dl vihreää paprikaa

½ dl tuoretta ananasta

1 dl raakaa (meri)lohta kuutioina

1 lime

1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

½ tl suolaa

½ tl sokeria

1 rkl hienonnettua saaristolaisleipää

1 rkl hienonnettua tilliä

 

  1. Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista sisusta, kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja kurkku.
  3. Kuutioi paprika ja ananas pieniksi kuutoiksi.
  4. Laita kulhoon lohikuutiot, ja purista päälle limemehu. Lisää soija, suola ja sokeri. Anna maustua viitisen minuuttia.
  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  6. Tarjoile välittömästi.


Wasabimajoneesi

 

½ dl majoneesia

1 rkl wasabia

 

Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään. Tarjoile cevichen kanssa. Huom! Majoneesi on maultaan voimakasta.

 

Tulosta resepti

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Kokataan Skans­sissa eli herkullinen lohiceviche Jessen tapaan”

  1. Rouva Raadelmasta

    Kyllä, se oli NIIN hyvää cevicheä, että on ihan pakko jo tänään valmistaa itsekin 🙂


Kommentoi