Rouva Raadelmasta

BLOGIT | Rouva Raadelmasta

Kun blinihimo iskee…

…mutta ei houkuta seistä käryssä, on blinipannukakku oivallinen vaihtoehto. Eihän siitä aivan niin rapeaa ja rasvaista saa kuin pienillä blinipannuilla paistettaessa, mutta kaipaavatko lisäkkeet – mäti, smetana ja sipulisilppu – lopulta rasvaa? Meidän mielestämme ei. Sen sijaan rapeankuivaa kuohuviiniä kyllä!

Ohje on muokattu Valion reseptistä. Suosittelen vaikkapa uudenvuoden vastaanottajaisiin. Tai ihan vaan silloin, kun tekee mieli bliniä…

Blinipannukakku

6 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 kpl kananmunaa
75 g voita

lisäksi pannuun/uunivuokaan 25 g voita ja kypsälle pannarille 50 g voita

Lämmintä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon jogurtti, hiiva ja suola. Vatkaa jauhot nesteseokseen.

Peitä kulho lautasella tai tuorekelmulla, ja jätä taikina nousemaan noin puoleksi tunniksi. Se kuohuu herkästi, joten valitse tarpeeksi suuri kulho taikinan valmistamiseen.

Kuumenna uuni ja laakea uunipannu 225 C.

Vatkaa blinitaikinaan kananmunat ja lisää sulatettu voi.

Ota kuuma uunipannu uunista ja sulata siinä voita. Kaada taikina pannuun ja nosta pannu uuniin. Kypsennä noin 25 minuutin ajan tai kunnes blini on kypsä. Sivele kuumalle blinille voita ja anna sen sulaa. Paloittele pannukakku annospaloiksi.

Nauti mädin, smetanan ja hienonnetun punasipulin kera.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Kun blinihimo iskee…”

  1. Merja kortelainen

    Hyvä idea, kokeiltiin eilen illalla. Aivan perinteinenkin bliniresepti toimi hyvin, kananmunan määrän tuplasin yhdestä kahteen.


    • Heli Aalto

      Kiva kuulla! Itse ajattelin, että ohjetta voisi parantaa vaahdottamalla valkuaiset erikseen, mutta tuo kananmunien määrän tuplaaminen varmasti ajaa saman asian 🙂


Kommentoi