Jose's

BLOGIT | Jose's

Karitsankaretta Josen tapaan

Josen herkullisen karitsankareen salaisuus on marinadi. Siihen käytetään mausteeksi sumakkia, joka on tuttu Lähi-idän keittiöistä. Sumakki sopii myös salaattiin, joka tehdään sipulista ja persiljasta. Kokonaisuus kruunataan valkosipulikastikkeella ja paistetuilla tomaateilla.

Karitsankare à la Libanaise

 

1 karitsankare

Marinadi
3–4 oksaa tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl soijaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sumakkia
suolaa, mustapippuria

Poista kareesta kaikki kalvot. Hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa kaikki marinadin ainekset ja hiero niitä lihan pintaan. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia. Parhaan tulokseen saa, kun lihaa marinoi yön yli.
Paista kuivalla pannulla tai grillillä lihan pinta kiinni, ja jatka kypsennystä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota liha pois uunista ja anna sen vetäytyä kolme minuuttia. Leikkaa siivuiksi ja aseta tarjolle kirsikkatomaattien, valkosipulikastikkeen ja sipuli-persiljasalaatin kera.

* Sumakkia voit ostaa etnisistä ruokakaupoista tai esimerkiksi Turun kauppahallista. Varo käyttämästä sitä liikaa.

Sipuli-persilja salaatti

 

1 punasipuli
2 tl sumakkia
2 rkl hienonnettua persiljaa

Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lisää sumakki ja hiero se kunnolla sipulisiivujen joukkoon. Lisää persilja ja pyöräytä varovasti ympäri.

Valkosipulikastike

 

1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan kuori
½ sitruunan mehu

Murskaa morttelissa valkosipuli ja suola niin, että valkosipuli hajoaa kokonaan. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

Paistetut kirsikkatomaatit

 

80 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Pyöräytä kirsikkatomaatit öljyssä. Paista (tai grillaa) niitä noin puoli minuuttia. Ota pois pannulta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tulosta resepti

Kommentoi