Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Rapsakan pehmeät Hasselbackan perunat

Nämä perunat irvistelevät – tai avautuvat kauniiksi viuhkaksi. Kuten monesti, kauneus on nytkin katsojan silmissä. Hasselbackan perunat kruunaavat aterian, ne sopivat erityisesti liharuokien seuraksi, me teimme tällä kertaa perunoiden kanssa perinteiset pippuripihvit.

Tarinan mukaan Hasselbackan perunat ovat kotoisin Ruotsista ja nimi viittaa ne kehitelleeseen ravintolaan. Nämä perunat olivat kovin muodikkaita vuosikymmeniä sitten, mutta ranskanperunat päihittivät ne valmistusnopeudessa. Onneksi kotikeittiössä on aikaa odotella näitä pottuja!

Terkuin, Lotta ja Ilona

Käytä puulastaa apuna kun leikkaat perunoita, niin onnistut oikeanlaisessa leikkaamisessa.

Hasselbackan potut

500 g kiinteitä perunoita

0,5 tl kuminaa

suolaa

pippuria

öljyä/voisulaa

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoihin poikittaisia viiltoja vieri viereen siten, että ne eivät halkaise perunaa. Näin perunoiden viipaleet avautuvat kauniisti uunissa.

Tee viillot näin: leikkaa pieni pala perunasta pois niin, että se seisoo tukevasti paikoillaan leikkuulaudalla. Aseta sitten puulasta pitkin pituuttaan laudalle kiinni perunaan. kun leikkaat veitsellä, leikkaa siten, että veitsi osuu toiselta puolen perunaa leikkuulautaan ja toiselta puolelta puulastaan. Näin varmistat, että viillot eivät mene perunan halki ”pohjaan asti”.

Mausta perunat ja sivele ne öljyllä. Asettele ne leivinpaperin päälle niin, että leikattu puoli on ylöspäin. Paista perunat kypsiksi 180-asteessa, voit halutessasi myös paistoin aikana sivellä perunoita öljyllä. Tarjoa liharuokien lisukkeena paistinperunoiden tai ranskalaisten tapaan. Voit maustaa perunat oman maun mukaan miten haluat, tai esimerkiksi kuorruttaa ne pienellä määrällä parmesanjuustoa.

Tulosta resepti

4 vastausta artikkeliin “Rapsakan pehmeät Hasselbackan perunat”

  1. Mimi

    Minä en tykkää näistä. Näyttävät ihan toukilta!


  2. Paula kangas

    Vanhaan hyväänaikaan,näitä tein viikonloppuisin.kaikki tykkäs.täytyypä ottaa ohjelmaan.


Kommentoi