Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Ihanan tuhti Pasta Carbonara

Joskus iskee himo – nimittäin lihanhimo. Se iski tänään, ja toissapäivänä ja… Usemman kasvisruokaviikon jälkeen lihansyöjän tekee mieli jotain tuhtia. Arkena nopeus on valttia, jottei kotona iske kiukku. On harvinaista, että menen kauppaan ja tiedän tismalleen mitä ruokaa laitan. Tänään homma oli selvä kuin pässinliha. Astuin lähikauppaan ja poimin koriin pekonia, sipulia, kermaa ja kananmunia. Ajatuskin Pasta Carbonarasta herautti veden kielelle. Uutta twistiä perinteinen miilunpolttajanpata sai palsternakasta. Muutama appivanhempien ryytimaalta saatu palsteri odottaa vielä korkkaamistaan. Mitähän niistä keksisi?

terkuin, Ilona

 

 


Pasta Carbonara á la Palsternakka
3:lle tai 2:lle todella nälkäiselle

3-4 litraa vettä
300 g spagettia
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 palsternakka
tilkka oliiviöljyä
1 kananmuna
1,5 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Laita spagetti kiehumaan (keitä ohjeen mukaan al denteksi). Pilko sillä aikaa pekoni, sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit ja palsternakka pienessä määrässä öljyä, lisää joukkoon pekoni. Paista kunnes pekoni on hieman rapsakkaa. Sekoita muna ja kerma haarukalla sekaisin. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pastan joukkoon pekoni-sipuli-palsternakkaseos ja munakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa heti. Luksusta tuo lämmitetyt lautaset, nopeimmat syövät suoraan kattilasta.

Tulosta resepti

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo