Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Makeaa glögiä ja enkelitortut

Viime viikkoina Ruotsissa on kohistu perinteisistä suomalaisista joulutortuista, kun Ruotsin yleisradioyhtiö nosti esiin hakaristin muotoon taitellut sesonkileivonnaiset. Antaa ruotsalaisten kohista, täällä voidaan sillä aikaa jalostaa torttuja esimerkiksi enkelien malliin.

Uunista pyrähtää esiin oma enkeliparvi varsin helposti. Tämä ei ole sen vaikeampaa kuin perinteisten joulutorttujen taittelu. Ainoa ero on siinä, että hillo pursotetaan ympyrän muotoon taikinapalan keskelle. Me käytimme tässä pursotinta apuna.

Hillona kannattaa käyttää esimerkiksi omenahilloa, ellei halua enkeleilleen mustia mekkoja, jolloin perinteinen luumuhillo on suositeltavaa. Sakarat kannattaa taitella kiinni napakasti, sillä ne saattavat helposti avautua uunissa. Vaalean olemuksen kruunaa tomusokerihuntu.

Nämä enkelitortut kaipaavat vierelleen tietenkin perinteistä höyryävän kuumaa glögiä. Siihen vinkkinä ihanan makean ja jouluisen glögijuoman resepti alempana.

PS. Alimmassa kuvassa keskellä näkyvät paahdetut mantelit on ostettu viime viikonloppuna Martin markkinoilta. Ihana tapahtuma, joka kannattaa painaa mieleen ensi vuotta ajatellen.

Terkuin, Lotta ja Ilona

Enkelitortut

1 paketti valmista lehtitaikinaa
1 dl omenahilloa
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun

Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikina neliöiksi ja viillä neliöiden nurkkiin viillot kuiten perinteisiä joulutorttuja tehdessä. Pursota omenahilloa renkaaksi torttupohjan keskelle kuvan osoittamalla tavalla. Kastele pienellä tipalla vettä ympyrän keskelle jäävä tila, jotta taitoskulmat tarttuvat siihen helpommin.

Taittele sakarat kuten kuvassa niin, että niistä muodostuu enkeli. Voitele kananmunalla. Paista torttuja uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele hieman jäähtyneet joulutortut tomusokerilla siivilää käyttäen.

Tulosta resepti


Makea glögi

mustaherukkamehua
amarettoa/rommia
kanelitanko
neilikoita
tähtianis

Laita mausteet ohuen sideharson sisälle ja sulje harso pussiksi narulla. Kiehauta mehu maustepussin kanssa. Kaada glögi laseihin ja lisää terästykseksi loraus amarettoa tai tummaa rommia. Amaretolla saat aikaan erityisen makean glögin.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Makeaa glögiä ja enkelitortut”

  1. LA

    Ihania torttuja!

    Voi myös ensin taittaa reunat ja laittaa hillon päälle, niin päät ei aukea, eikä tarvii pursottaa hilloa. (jos siis haluaa nopsaan valmista 😉 )


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo