Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Valkosuklaiset sitruunakuppikakut

Lauantaiaamuinen ensilumi houkutteli leipomaan kuppikakkuja, joita voisi nauttia ulkoilun jälkeen kuuman teen kanssa. Siskoni Liisan lempiohjeessa kuppikakkuihin tulee sitruunaa ja valkosuklaata. Ohje on hieman sovellettu Dagens muffin -sivuston ohjeesta, ja siskoni on lisännyt siihen tuorejuustokuorrutteen. Tuorejuustokuorrute tarvitsee juuston, jossa on riittävästi rasvaa. Kokemuksen mukaan Philadelphia-juusto on ainoa, joka toimii kunnolla. Muihin tuorejuustoihin on syytä ainakin tuplata tomusokerin määrä.

Kuppikakut käyvät myös täytekakusta.

Kuppikakut sopivat fiinimpiinkin teehetkiin, ja mielikuvituksella ei ole rajaa niiden koristelussa. Väreillä, vuoilla ja eri muotoisilla koristeilla saa kuppikakut sopimaan mihin teemaan tahansa. Ja todistetusti ne käyvät myös täytekakusta – synttärikakkuun voi laittaa kynttilän jokaiseen muffiniin. Näissä kuppikakuissa koristelu on valkoista valkoisella, ihan ensilumen kunniaksi.

Mehevä kuorrute tekee kuppikakusta oikean leivoksen. Valkoista valkoisella, ensilumen kunniaksi.

Valkosuklaiset sitruunakuppikakut

(12 kpl)

Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria tai 20 tippaa vaniljauutetta
1 sitruunan kuori ja mehu
100 g valkosuklaata

Kuorrute:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl tomusokeria

Päälle:
Valkosuklaata raastettuna tai rouhittuna 

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi tai margariini. Jos käytät vaniljauutetta, lisää se maitoon. Vatkaa maito ja sulatettu rasva munasokerivaahdon joukkoon.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon. Lisää raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu ja pieneksi rouhittu valkosuklaa ja sekoita.
3. Annostele kuppikakkuvuokiin. Paista kuppikakkuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrute: Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sen joukkoon sitruunamehu ja siivilöity tomusokeri.
5. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele valkosuklaalla. Tarjoa ja nauti!

Tulosta resepti

 

Kommentoi