Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Herkullinen Apple Pie – Do We Need to Say More?!

Ongelma: useita tuotteliaita omenapuita pihamaalla. Ratkaisu: piirakka, johon saa helposti upotettua puolikkaan muovikassillisen omenoita. Jos suomalaisia omenia ei ole saatavilla, toimii resepti oikein hyvin esim. Granny Smith-tyyppisistä kirpeistä omenista.

Täytteeseen tulee ripaus muskottia, joka tuo siihen juuri Sen Amerikkalaisen Omenapiirakan Maun. Hiukan erikoinen mauste ehkä näin suomalaisittain, mutta kunhan ei liikaa laita, maistuu se aivan erinomaisen hyvältä. Täytettä on ruhtinaallisesti, aivan kuten kuuluukin. Ja jos oikein haluaa askarrella, niin seuraksi sopii hyvin itse tehty vaniljajäätelö.

Aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä, aivan pian on syksy!

terveisin P&J




Omenapiiras. – Apple Pie.
6-8 hengelle

Pohja:
200 g voita
7,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
n. 1 dl kylmää vettä

Täyte:
vajaa 1 kg happamia omenoita kuorittuna ja viipaleiksi leikattuna
2 dl sokeria
voita
1 tl kanelia
1/4-1/2 tl muskottia

Nypi jauhoihin voi, lisää suola. Lisää kylmää vettä ja pyöräytä yleiskoneessa sekaisin niin, että taikina vetäytyy palloksi. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään siksi aikaa, kun teet täytteen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kauli puolet taikinasta pyöreäksi noin 3 mm paksuksi levyksi, ja aseta se irtopohjavuoan tai metallisen piirakkavuoan pohjalle. Laidat saavat nousta noin kolme senttiä ylöspäin, halutessasi voit tasoittaa reunan jos se on repaleinen. Kaada pohjalle omenaviipaleet, keko on suuri mutta täyte vetäytyy kyllä kypsyessään kasaan aika lailla. Keko saa olla reunoilta hiukan matalampi, jotta reunat saa suljettua. Sekoita sokeriin kaneli ja muskotti. Kaada sokeriseos omenoiden päälle, kopsauta vuokaa muutaman kerran, että sokeri vajoaa omenoiden sekaan. Tiputtele päälle muutama pieni nokare voita. Kauli loppu taikina samanlaiseksi levyksi, nosta se omenoiden päälle. Kostuta reunat vedellä, painele ne tiukasti kiinni. Pistele haarukalla muutama reikä kanteen, että höyry pääsee ulos. Paista 180 asteessa noin tunti uunin keskitasolla. (Alle kannattaa laittaa pelti, täytteestä saattaa valua nestettä paiston aikana.) Anna jäähtyä ja tarjoa joko haaleana tai täysin kylmänä esim. vaniljajäätelön kanssa.

Tulosta resepti

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo