Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Juusto- ja hedelmätäytteiset chilit

Tämä kesä on hellinyt valolla ja lämmöllä. Sattumoisin myös chilit ovat olleet kesästä innoissaan ja sadosta tulee runsas. Markon kasvattamat Aji Amarillo -pensaat notkuvat isoista ja oransseista chileistä. Suuren sadon ongelmana on keksiä mitä siitä tekisi.

Isot, makeat ja tuliset chilit soveltuvat erinomaisesti täytettäviksi. Tavanomaisen juustotäytteen lisäksi voi kokeilla esimerkiksi tropiikin hedelmiä. Laitoimme halkaistujen chilien täytteeksi muun muassa banaania, nektariinia ja ananasta. Täytetyt chilit maistuvat sellaisenaan tai osana ateriaa.

Aji Amarillot ovat hedelmäisen makeita ja keskitulisia, kirkkaan oransseja chilejä. Nämä yksilöt ovat sopivan suuria täytettäviksi.
Tulisten chilien käsittelyssä on syytä käyttää suojakäsineitä.
Mausteeksi laimimehua. Suolaisesta hedelmätäytteestä tuli uusi suosikki!
Parmesaaniraaste kruunaa nämä tuliset herkut.

Uuni kypsytti juustoisista chileistä herkkuja, jotka katosivat tarjottimelta hetkessä parempiin suihin. Näitä tehdään toistekin!

Täytetyt chilit

(2-4 hengelle)

Juustotäytteiset chilit:
2 suurta, keskitulista chiliä
1/2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl pieneksi hienonnettuna punasipulia
1/2 mozzarellaa suikaleina

rouhaisu mustapippuria
1/2 dl parmesaaniraastetta

Hedelmätäytteiset chilit:
suurta, keskitulista chiliä
1/2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl pieneksi hienonnettuna punasipulia
2 rkl ananaspaloja
2 rkl nektariininpaloja
2 rkl banaaninpaloja
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria
1/2 dl parmesaaniraastetta

1. Laita kertakäyttökumihanskat käsiin ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Halkaise chilit ja poista siemenet sekä siemenkiinnikkeet.
3. Ripottele valkosipulit ja punasipulit chilien pohjalle.
4. Lisää juustotäytteisiin chileihin mozzarellasuikaleet ja mustapippuri.
5. Lisää hedelmätäytteisiin chileihin hedelmät, limemehu, suola ja pippuri.
6. Nosta täytetyt chilit uunipellille leivinpaperin päälle ja lisää viimeiseksi parmesaaniraaste chilien päälle.
7. Paista kunnes juusto ruskistuu kullanruskeaksi (noin 15-20 minuuttia).
8. Asettele tarjolle, koristele silputulla lehtipersiljalla ja nauti!

Tulosta resepti

 

 

Kommentoi