Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Seljankukkamehua helteeseen

Jos puutarhassa kasvaa valkokukkainen seljankukkapensas, eli mustaselja, kannattaa siitä keittää mehut. Meidän mökkipuutarhassa pensas on ollut tällä viikolla kauniissa kukassa ja täällä innostuttiin kokeilemaan minkälaista mehua sen kukista saa. Ja hyvää saakin!

Mehutiivisteen tekeminen on helppoa, vaikkakin sen maustumiseen menee useita päiviä. Tiiviste on riittoisaa ja jos sitä aikoo säilyttää pidempään, kannattaa pullot käsitellä atamon-liuoksella.

Tiivistettä kannattaa laimentaa esimerkiksi kylmään soodaveteen. Myös tavallinen vesi käy, mutta hiilihappo tuo mukavan poreilun juomaan. Drinkkien joukkoon voi koristeeksi ja makua tuomaan lisätä mintunlehtiä ja sitruunaviipaleita.

Tässä kommentteja seljankukkamehun maisteluraadilta:

– hunajainen

– hieman kirpeä

– sopii hyvin alkudrinkiksi

– makea

– kukkainen

-täyteläinen

 

Terkuin, Lotta ja Ilona

 


Seljankukkamehutiiviste

40-50 seljankukkaa

5 sitruunaa

3 kg sokeria

100 g sitruunahappoa (tai viinihappoa)

3 l kiehuvaa vettä

mintun oksia

Kerää kukat, irrota kukat kukkatertuista. Pese ja viipaloi sitruunat. Poista sitruunoiden valkoinen osa, siitä tulee mehuun kitkerää makua. Keitä vesi, sulata veteen sokeri. Lado kukkatertut, sitruunat ja sitruunahappo kerroksittain ämpäriin tai isoon kattilaan. Kaada päälle kuuma sokerivesi.

Anna maustua 3-4 päivää välillä sekoitellen. Siivilöi liemi ja pullota. Voit pullotusvaiheessa lisätä mukaan mintunoksan tuomaan makua. Säilytä kylmässä tai pakasta. Tarjoile mehutiiviste kylmänä laimentamalla sitä esimerkiksi soodaveteen, siitä saa myös hyvän pohjan drinkille.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo