Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Viiden sipulin paistos

Tämä sipulipaistos on kuulunut omiin juhannusperinteisiimme jo vuosien ajan. Alkuperäinen resepti on poimittu jostakin ruokalehdestä, mutta sitä on sovellettu oman maun ja muistin mukaan. Tämä paistos saa aikaan kyyneleitä, mutta tähän mennessä vain tekovaiheessa ja lopputulos on kyynelehtimisen arvoinen.

Paistoksessa voi käyttää mitä tahansa sipuleita, kunhan niitä on paljon, sillä sipuli menee yllättävän pieneksi paistettaessa. Siirappi tuo sipuleihin makeutta ja viinietikka taittaa sitä sopivasti.

 Kerta toisensa jälkeen paistos kerää kiitoksia ja sen reseptiä kysellään (no tässä se nyt on!). Sipuliherkku sopii loistavasti esimerkiksi makkaroiden tai täytettyjen herkkusienien kaveriksi. Tai minkä tahansa suolaisen grillattavan. ”Alkaa heti tehdä mieli grillattavaa!” oli eräs kommentti kun paistosta syötiin ”vain” uusien perunoiden ja sillin kanssa.

Herkullista juhannusta toivottaen, Lotta ja Ilona

PS. tässä muutama kaupunkijuhannustärppi Turkuun ja Helsinkiin, näin ruokamaailmasta tanssin pyörteisiin hypäten (saa tulla pokkaamaan valssiin):

TKU

HKI

 

Viiden sipulin paistos

grilliruoan lisukkeeksi n. 6 hengelle

1 kg keltasipulia
1 valkosipuli

250 g salottisipulia
350 g punasipulia
1 nippu kevätsipulia
4 rkl siirappia
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko sipulit lohkoiksi. Kuumenna rasva ja öljy pannulla, rasvaa saa olla runsaasti. Kuullota sipulit voissa. Voit jättää niihin oman maun mukaan ”purutuntumaa”. Oman kokemuksen mukaan sipuleja ei kannata paistaa aivan kypsiksi. Lisää pienet salottisipulit vasta loppuvaiheessa, osan niistä voit jättää kokonaisiksi.

Lisää siirappi, etikka ja mausteet, anna maustua hetken. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi annoksen päälle kevätsipulin vihreä varsiosa renkaiksi hakattuna.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Viiden sipulin paistos”

  1. Hannapaavi

    Ihania reseptejä teillä! Niin fanitan teidän meininkiä! 🙂 saatan kokeilla ja varastaa pari makua omaankin blogiin 🙂
    http://www.lehtikuningas.fi/hanna-paavilainen


  2. Anna

    Todella ihania reseptejä!


Kommentoi