Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Kesän suloisin mansikkakakku

Strawberry shortcake. Taustalla kesäyö.

 

Ainakin jo puoli vuotta on odotettu kesää ja mansikoita, että tätä reseptiä pääsisi kokeilemaan, ja nyt vihdoin on Aika. Kirjaa selatessa jostain syystä silmä aina tarttuu muutamaan tiettyyn reseptiin, tässä jälleen yksi niistä.

Kakkupohja muistuttaa aika lailla teeleipää, mutta kun se imee mansikoista makeaa kosteutta ja saa kermavaahdosta vähän pehmeyttä, niin tätä paakelsia on kyllä vaikea vastustaa. (Olemme muuten nyt jo tehneet tätä kaksi kertaa – kahden päivän aikana!) Tämän kakun etuna on myös se, että tämä valmistuu paitsi superhelpoista raaka-aineista, myös aivan supernopeasti. Mansikoiden lämmittäminen saattaa kuulostaa hiukan erikoiselta, mutta kunhan niitä ei keitä vaan vain varovasti lämmittää, niin täytteestä tulee hiukan hillomainen, mutta silti marjojen maku säilyy raikkaan mansikkaisena. Kannattaa kokeilla.

Enjoy! terv. P&J

PS. Facebook-sivuillamme vielä 15.6.2013 asti kesäkisa käynnissä, käyhän kurkkaamassa! Arvottavanamme noin 50 euron arvoinen grillivälinesetti.

Mansikkakakku. – Strawberry Shortcake.
4-6 hengelle

Kakkupohja:
5 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g kylmää voita
2 dl maitoa


Voiteluun 1 rkl voita sulatettuna.

Täyte:
1 l mansikoita
n. 1,5 dl sokeria
2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta

 

Sekoita kuivat aineet ja sokeri sekaisin kulhossa. Lisää kuutioitu kylmä voi ja nypi se jauhoihin. Kaada maito sekaan, sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan tai pellille, muotoile pyöreäksi, muutaman cm paksuiseksi kiekoksi ja paista 225 asteessa noin 20 min kunnes se on kypsä. Täyte: Poista kannat mansikoista ja viipaloi ne kattilaan, säästä muutama kokonainen koristeeksi. Kaada sokeri sekaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos lämmennyt. Seoksen ei ole tarkoitus kiehua, vaan vain lämmetä. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat kermavaahdon ja valmistelet kakkupohjan. Halkaise kakkupohjasta noin 1,5 cm paksuinen hattu pois, koverra pohjaa hiukan. Voitele pohja voisulalla. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se halutessasi ripauksella sokeria ja vaniljasokeria. Kaada noin 2/3 mansikkaseoksesta pohjan päälle. Laita kansi paikoilleen. Lisää loput mansikat kannen päälle. Koristele kermavaahtohuipulla ja tuoreilla mansikoilla. Anna vetäytyä puolisen tuntia ja nauti.

Tulosta resepti

 

 

Kommentoi