Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Kepeät, makeat sitruunaomenat


Tässä se on, kevään aurinkoisin jälkiruoka! Keitetyt omenat kuulostaa mahdollisesti vähän mummomaiselta, mutta suosittelemme riisumaan ennakkoluulot ja kokeilemaan, koska nämä ovat korkeintaan hyvällä tavalla mummomaisia. Aineksetkin löytyvät jokaisesta lähikaupasta. Kirjaa selaillessa tämä resepti on osunut silmään helppoutensa ja raikkautensa vuoksi muutamankin kerran, ja nyt päätettiin ihanan aurinkoisten ilmojen inspiroimina kokeilla. Ja HYVÄÄHÄN tämä oli: raikkaan sitruunainen, makea, kepeä jälkiruoka. Kirjassa tämä kuuluu otsikon ”Lämpimät jälkiruoat” alle, mutta kylmänä tämä kyllä meillä syötiin. Toimi erittäin hyvin, eli siinäkin mielessä hyvä jälkkäri – jos isompi porukka tulossa syömään, tämän voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan. Sokeria tähän kyllä tulee enemmän kuin rakas hammaslääkärimme suosittelisi, mutta hei, eihän tätä ole pakko syödä ihan niin paljon… Se kylläkin vaatii hieman itsekuria, tai vaihtoehtoisesti reseptin puolittamista.

Hauskaa kesän odotusta, terveisin P & J

Sitruunaomenia. – Lemon Apples.

2,5 dl vettä
5 dl sokeria 
1 sitruuna
6 hapanta omenaa, esim. Granny Smith

tarjoiluun:
2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta
vaniljasokeria

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori, laita raaste kattilaan. Kuori sitruuna veitsellä niin, ettei valkoista kuorta jää hedelmälihaan. Leikkaa hedelmä muutamaan osaan ja laita kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Kuori sillä aikaa omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Lisää kuoritut omenat kiehuvaan sitruunasiirappiin, anna kiehua kunnes ne ovat pehmeitä mutta pysyvät vielä koossa. Keittoaika on noin 10 minuuttia. Nosta omenat pois, keitä lientä muutaman minuutin ajan kasaan, poista sitruunan palat, mutta jätä kuoriraaste. Kaada liemi omenien päälle. Tarjoa löysäksi vatkatun, vaniljalla maustetun kerman kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo