Ripaus & hyppysellinen

BLOGIT | Ripaus & hyppysellinen

Vege sydän Tallinna

Vietin viime viikonlopun Tallinnassa. Matkan tarkoituksena oli rentoutua maksimaalisesti, reseptinä hyvä seura, ruoka, juoma ja totaalinen aikatauluttomuus. Tässä onnistuttiin enemmän kuin hyvin.

Hyvän ruoan tarjonta Tallinnassa ylitti (taas kerran) odotukset. Yksi ehdottomista kohokohdista oli uusi löytö: F-Hoone. Suuntasimme tähän juna-aseman läheisyydessä sijaitsevaan, vanhassa teollisessa rakennuksessa piileksivään, trendikkääksikin kuvattuun paikkaan brunssille, mutta juuri tuo aikatauluttomuus muutti tämän aikeen lounaaksi. Mikä sekin sai leveät hymyt huulillemme.

F-Hooneen miljöö oli trendikkään teollinen, mutta kuitenkin kotoisalla tavalla. Korkeassa tilassa, johon tulvi auringonvaloa isoista holvi-ikkunoista voi melkein kuvitella sen entisen elämän verstaana, mutta keskenään erilaiset, pelkistetyt ja kuluneet pöydät ja tuolit toivat omanlaistaan lämpöä paikkaan. Palvelu oli loistavaa, hymyilevää ja ystävällistä.Se ruokalista sitten. Vegeruokailijoille oli suunniteltu kokonainen lista, mistä valita! Voitteko kuvitella! En ole vielä törmännyt tällaiseen Suomessa, etenkään kun puhutaan paikasta, jossa tarjoillaan burgereita ja muuta lihanystävän toiveruokaa. Listalta löytyy paljon arabia- ja aasiahenkistä ruokaa, mutta myös perusmakuja salaateista pastoihin.


Söin alkuruokana Tom Kha -keittoa chiliöljyllä (katso ylin kuva). Se oli valmistettu kotoisista aineksista ja maistui juuri siltä, mitä toivoinkin. Sen lisäksi oltin vapaavalintaisen meze-tyyppisen lautasellisen erilaisia kasvisruokajuttuja, valitsin mukaan muun muassa munakoisokaviaaria. Nappiin meni.

Jälkkäritkin olivat sekä maultaan, että ulkonäöltään huoliteltuja ja täydellisen maukkaita. Lompakkokin oli oikein tyytyväinen tämän lounaan loppulaskuun. Tänne on pakko palata pian uudestaan. Pakko.

Niin ja sitten otan myös kameran mukaan, ei näillä kännykkäkameroilla vaan ikinä saa niin hyviä kuvia…

9 vastausta artikkeliin “Vege sydän Tallinna”

 1. tillipulla

  F-Hoone on valloittava paikka ihanan oivaltavalla ruokalistalla höystettynä. Kävin siellä vuosi sitten talvella ja ruoka oli parhaimpia, mitä olen koskaan syönyt. Ja laskun tullessa ei voinut kuin ylistää hinta-laatu-palvelusuhdetta. -Ilona


  • Miina

   Jep, olen aivan tasan samaa mieltä. Tekee mieli varata uusi Tallinnan reissu ihan vaan siksi, että pääsisi tuonne jälleen syömään ja imemään itseensä sitä hymyilevää ilmapiiriä.


 2. Marja Syrjäsalo

  Mekin olimme ensimmäistä kertaa F-Hoonessa huhtikuussa ja hykertelimme tyytyväisinä. Miksei meillä tehdä kivoja ravintoloita juuri tuollaisiin paikkoihin. Varmaan hirveä byrokratiamme estää samoin kuin kaikenlaiset elävöittämishankkeet, joissa kaikki elävä muuttuu tylsän steriiliksi. F-Hooneen vieressä on muuten ihan ehdoton olutravintola Pudelibaari ja viiniravintolakin oli siinä ihan vieressä. Kyllä Tallinnassa osataan! t. Marja


 3. Amy

  Niin paljon toivoisin kasvisten käyttöä laajemmasti! Harvassa ravintolassa näkee juurikaan muuta kuin ne tavallisimmat. Kuinka monessa olet löytänyt esimerkiksi fenkolia? Tai mustajuurta? Tai varsikaalta, jota itse söin eilen ja varmaan vielä tänäänkin, sillä se oli aikast maukasta.


 4. Amy

  Vielä: Miksi ravintoloissa pitäisi olla lisukkeina perunaa, pastaa tai riisiä? Tai jotakin tylsää pakastevihannessekoitusta paistettuna jossain merkillisessä kasvisöljyssä? Kasviksista saisi niin monenlaista ja maistuvaa lisuketta ruoalle kuin ruoalle, mutta tällaista vaihtoehtoa ei useinkaan ole.

  Täytyykin pistää muistiin tuon ravintolan nimi.


  • Miina

   Samaa mieltä, Amy. Kasviksista saa niin herkullisia lisukkeita, pääruoista puhumattakaan, ja vielä niin helposti. Mikä surullisinta, niiden tavallisimpienkin kanssa mennään välillä vikaan kypsentämällä niitä liikaa, jolloin kaikki maku ja tekstuuri kaikkoaa. Tästä syystä en ihmettele, että kasvislisukkeet eivät pääse monen tilaukseen mukaan.

   Fenkoliin olen nyt onneksi törmännyt jo hieman useammin, mustajuurta näkyy lähinnä keittona tai joissain paikoissa pyreenä, mutta näitä paikkoja on verraten harvassa etenkin kohtuuhintaisten ravintoloiden katraassa. Mutta ehkä ne pienellä oivalluksella varustetut kasvisruoat kuitenkin löytävät tiensä yhä useampiin suomalaisravintoloihin pikkuhiljaa.

   Varsikaalia pitääkin pistää testiin itsekin, kiitos vinkistä! 😉


 5. Amy

  Varsikaalta eli kiinalaista brokkolia en ole Suomessa nähnyt kaupan, mutta kerro toki, jos jostakin löydät!


 6. Sokerimuruja

  Oh, F-hoone on ihana! Ja ruoka tosi maukasta! Tunnelma ja lapsiystävällinenkin meno plussaa. Meillä edessä Tallinnan viikko ensi viikolla, joten pääsen poikkeamaan :))


  • Miina

   Onnenpekka olet, kun pääset tuonne poikkeamaan! Lapset eivät tällä reissulla olleet itselläni mukana, mutta mielsin paikan ja sen miljöön myös lapsiystävälliseksi.


Kommentoi